18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Βαθαίνει το «ρήγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναστοχασμό με έντονο το στοιχείο της συλλογικής αυτοκριτικής, εκτενής περιοδολόγηση των πολιτικών στιγμών της πορείας ανόδου και καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κριτική στην σημερινή πορεία του κόμματος περιλάμβανε η εκδήλωση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» στον κινηματογράφο «Τριανόν».

Το παρών έδωσαν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Γιώργος Σταθάκης, οι τρεις παραπεμφθέντες στην επιτροπή δεοντολογίας Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας και Πάνος Σκουρλέτης, η Μερόπη Τζούφη, ο Κώστας Δουζίνας κ.ά.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Ομπρέλα, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Αντώνης Τζανακοπουλος που ανήκουν στο «μπλοκ» της Έφης Αχτσιόγλου, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου.  

Σημειωτέον, η εκδήλωση έλαβε χώρα μόλις λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 11ης Νοεμβρίου.

Οι αναφορές Τσακαλώτου για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του πρώην υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην σημερινή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά το κλείσιμο της ομιλίας του με πολλαπλά μηνύματα.

Ο ίδιος έθεσε το ερώτημα εάν υπάρχει χώρος για τη ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά για να συμπληρώσει πως το πρόβλημα του κόμματος δεν ξεκίνησε με την εκλογή Κασσελάκη αλλά υπάρχει από τα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης.

Μάλιστα, επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «πάσχει» από κυβερνητισμό και αρχηγισμό.

Αναφορικά με τον κυβερνητισμό υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη διαπίστωση δεν κινείται απέναντι στην ανάγκη αριστερής διακυβέρνησης αλλά στο γεγονός ότι δόθηκαν κατά καιρούς υποσχέσεις για αντικρουόμενα θέματα στο όνομα του να «κατακτηθεί» εκ νέου η κυβερνητική εξουσία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη στάση λαϊκίστικη λέγοντας ότι το πρόβλημα είχε φανεί από το 2017, ωστόσο δεν λύθηκε. Ο επικεφαλής της Ομπρέλας εκτίμησε επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση ρευστοποίησης, ενώ μίλησε για την κυριαρχία του τοξικού λόγου και του αρχηγισμού.

Κλείνοντας, εξέφρασε τη θέση πως ο ίδιος δεν μπορεί να παρέχει την «αριστερή υπερηφάνεια» που είχε υποσχεθεί στα αριστερά μέλη του κόμματος κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό