21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή της έκρηξης που σκοτώνει τον Ρώσο μπλόγκερ στην Αγία Πετρούπολη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα βίντεο διαδικτύου φαίνεται ο μπλόγκερ να βγάζει από το κουτί και να θαυμάζει την προτομή ενός στρατιώτη που του προσφέρθηκε. Στη συνέχεια το «δώρο» εκρήγνυται

Τις τελευταίες στιγμές του Ρώσου μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη Κυριακή, καταγράφουν πλάνα από το εσωτερικό του καφέ όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο στρατιωτικός μπλόγκερ, ένθερμος υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, να βγάζει από το κουτί και να θαυμάζει την προτομή ενός στρατιώτη που του προσφέρθηκε.

Λίγες στιγμές αργότερα, και ενώ τοποθετεί ξανά την προτομή στο κουτί της, σημειώνεται η έκρηξη που σκότωσε τον ίδιο και τραυμάτισε δεκάδες άλλα άτομα.

‼️ The moment of the explosion in a cafe in St. Petersburg, the last seconds of the life of propagandist Vladlen Tatarsky (Maxim Fomin)#Tatarsky puts the bust back in the box, the listener asks a question about the destruction of bridges in Ukraine, and at that moment an… pic.twitter.com/sbv3BAxA12

— NEXTA (@nexta_tv) April 3, 2023

Το «δώρο» που τού προσφέρθηκε ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό και μεταφέρθηκε στο καφέ από την Ντάρια Τρέποβα, μια νεαρή γυναίκα που συνελήφθη και κρατείται από τις Αρχές της Αγίας Πετρούπολης.

The girl who handed the figurine to Vladlen Tatarsky is in one of the hospitals in #SaintPetersburg

Doctors assess her condition as moderate. Her identity has not yet been established due to the lack of documents. It is not yet known whether the girl was involved in the… pic.twitter.com/godwUJT0oz

— NEXTA (@nexta_tv) April 2, 2023

Στα βίντεο των τελευταίων στιγμών του Τατάρσκι εμφανίζεται και η ίδια η Τρέποβα, την οποία ο μπλόγκερ προσκαλεί να καθίσει σε μια θέση στο πλάι της σκηνής, αποκαλώντας τη «Νάστια», το όνομα με το οποίο φέρεται να του συστήθηκε. 

Σε ορισμένα κλιπ, η κοπέλα εμφανίζεται κάποια στιγμή να σηκώνει τα χέρια μπροστά στο σώμα της, σαν να θέλει ενδεχομένως να προστατευτεί από κάτι, και έπειτα να τα φέρνει στο πρόσωπό της. Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως εάν οι χειρονομίες αυτές δείχνουν ότι γνώριζε για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην προτομή, ή ότι είχε πλήρη άγνοια.

A new, longer of the moments before Vladlen Tatarsky’s death has surfaced on Russian social media pic.twitter.com/AgNUQ6yvDF

— Francis Scarr (@francis_scarr) April 3, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό