20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βίντεο ντοκουμέντο των Ιρανών από την κατάληψη του ελληνόκτητου πλοίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την κατάληψη του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου St. Nikolas έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιρανοί. Το βίντεο μετέδωσε το Iran Observer στην πλατφόρμα Χ και σε αυτό φαίνονται οι ένστολοι να επιβιβάζονται σε ένα ελικόπτερο και στη συνέχεια να εμφανίζονται στο πλοίο, όπου ένας άνδρας ακούγεται να μιλά για το πλοίο με τη σημερινή του ονομασία και ταυτόχρονα η κάμερα εστιάζει σε μία μπασκέτα με το προηγούμενο όνομα του πλοίου, το Suez Rajan. 

Δείτε το βίντεο  

Στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν βρίσκεται από την Πέμπτη το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοια St NIKOLAS, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, της εταιρείας Empire Navigation, που κατελήφθη από ομάδα 5 ενόπλων στα ανοιχτά του Ομάν.

Τη θέση του πλοίου επιβεβαίωσε με νέο ενημερωτικό της σημείωμα το απόγευμα της Παρασκευής η διαχειρίστρια εταιρεία Empire Navigation, προσθέτοντας ότι έως αυτή τη στιγμή δεν έχει καταφέρει να έρθει σε άμεση επαφή με το πλήρωμα μετά την κατάληψη, καθώς το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών έχει απενεργοποιηθεί από τους απαγωγείς.

Προσθέτει ότι από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε το συμβάν ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς αρχές καθώς και οι συγγενείς των μελών του πληρώματος. Σημειώνεται ότι το ελληνόκτητο τάνκερ επιβαίνουν 20 άτομα πλήρωμα (19 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Ελληνας δόκιμος).

Tο δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στη Μπάσρα (Ιράκ) φορτίο περίπου 145.000 κ.μ. αργού πετρελαίου με προορισμό την Αλιάγα (Τουρκίας), μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ο ναυλωτής του πλοίου είναι η Tupras.

Κατάληψη από το Ιράν

Το Ιράν επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το πετρελαιοφόρο στον Κόλπο του Ομάν, στο οποίο, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, είχαν επιβιβαστεί ένοπλοι άνδρες με στρατιωτικές στολές.

Προσθέτει ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA δημοσίευσε ένα σύντομο ρεπορτάζ στο οποίο λέει ότι έγινε κατάσχεση από το ιρανικό ναυτικό χωρίς όμως να προσδιορίζει το πλοίο, αλλά αναφέροντας ότι η σχετική κίνηση έγινε κατόπιν δικαστικής εντολής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό