20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βίντεο ντοκουμέντο του flash από την σπείρα που νόθευε καύσιμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της εγκληματικής ομάδας που κατηγορείται για νόθευση καυσίμων, αποκαλύπτει το flash.gr. Πρόκειται για οπτικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της Οικονομικής Αστυνομίας και οδήγησε στις συλλήψεις 20 εμπλεκομένων, καθώς δείχνει μέλη του κυκλώματος να φορτώνουν δεξαμενές με παράνομους διαλύτες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, στα ρεζερβουάρ των οχημάτων ανυποψίαστων πολιτών κατέληγαν τα νοθευμένα καύσιμα που παρήγαγε και διακινούσε το κύκλωμα, με αστυνομικές πηγές να κάνουν λόγο για μια εγκληματική ομάδα που δεν δίστασε να στήσει γραμμή παραγωγής επί ελληνικού εδάφους για να μειώσει την «εξάρτησή» της από τις εισαγωγές διαλυτών από τη Βουλγαρία.

Τα στοιχεία που είχαν δημοσιευτεί προ μηνών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Υπ. Οικονομίας, Προστασίας του Πολίτη, ΑΑΔΕ, ΣΔΟΕ) δείχνουν ότι το 3% των υγρών καυσίμων που διακινούνται ετησίως είναι παράνομο και ότι περίπου 4 από τα 100 γεμίσματα καυσίμων του ρεζερβουάρ γίνονται με νοθευμένα καύσιμα.

Η Οικονομική Αστυνομία ξεκίνησε την τελευταία της έρευνα μετά από καταγγελία που ανέφερε ότι εγκληματική οργάνωση εισάγει συστηματικά αιθυλική αλκοόλη από τη Βουλγαρία. Ωστόσο, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι δεν εισήγαγε μόνο αιθυλική αλκοόλη αλλά είχε και άλλες «δραστηριότητες». Το στοιχείο που σήμανε συναγερμό αφορούσε σε έναν πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο, που στο παρελθόν είχε αποτελέσει έδρα του κυκλώματος.

Από εκεί είναι και το οπτικό υλικό που αξιοποίησε η Οικονομική Αστυνομία για την ταυτοποίηση προσώπων και την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό