24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη – Συμμορία «έγδυνε» σπίτια σε Σπάτα και Αρτέμιδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη ενός 38χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη της ομάδας, ένας 44χρονος, ένας 21χρονος και ο 38χρονος συλληφθείς και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Η δράση της συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 και δρούσαν είτε όλοι μαζί είτε μεμονωμένα, κινούμενοι με αυτοκίνητο.

Οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν τον στόχο τους, προκαλούσαν φθορές στις εξωτερικές περιφράξεις ή στα παράθυρα και στις πόρτες των οικιών προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ορισμένες φορές αφαιρούσαν μεταλλικά αντικείμενα που βρίσκονταν στην αυλή των σπιτιών, ενώ άλλες, αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρούσαν κοσμήματα, οικιακά και ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είδη.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που μέλος της συμμορίας «έγδυνε» σπίτι:

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Σπάτα και Αρτέμιδα. Αναλυτικά:

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η:

Στις 26 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, επί της οδού Στέλιου Καζαντζίδη, στην Αρτέμιδα Αττικής, τουλάχιστον ένας άνδρας προσέγγισε, με ασημί αυτοκίνητο, μάρκας VW GOLF, χρώματος ασημί, την οικία γυναίκας και αφού έκοψε τμήμα περίφραξης της, εισήλθε στην αυλή της και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα μετάλλων. Ο δράστης μόλις έγινε αντιληπτός από περίοικους αποχώρησε με τα κλοπιμαία επιβιβαζόμενος στο ως άνω όχημα, ιδιοκτησίας ενός από τους κατηγορουμένους.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η:

Στις 3 Αυγούστου, κατά το χρονικό διάστημα από 09:00 έως 11:00, επί της οδού Αγίων Αναργύρων 27 στην Αρτέμιδα Αττικής, ο 44χρονος εισήλθε σε αυλή οικίας άνδρα και αφαίρεσε προϊόντα μετάλλων.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3η:

Στις 00:10 τα ξημερώματα της 23ης Αυγούστου, επί της συμβολής των οδών Υπαπαντής & Ιθάκης 9 στην Αρτέμιδα Αττικής, ο 38χρονος κατηγορούμενος με χρήση κατσαβιδιού, παραβίασε παράθυρο σαλονιού μονοκατοικίας, μπήκε σ’ αυτή και αφαίρεσε κοσμήματα και ηλεκτρική συσκευή.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4η:

Στις 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.55, επί της οδού Αγίων Αναργύρων 27 στην Αρτέμιδα Αττικής, ο 38χρονος κατηγορούμενος εισήλθε σε σπίτι, από την πόρτα της κουζίνας και αφαίρεσε κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και λοιπά οικιακά είδη.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 5η:

Στις 7 Οκτωβρίου, στις 11:30 το πρωί, στη θέση Σκίμθι Σπάτων Αττικής, οι τρεις κατηγορούμενοι αφαίρεσαν από οίκημα αγροκτήματος, προϊόντα μετάλλων και οικιακά είδη, τα οποία φόρτωσαν σε αυτοκίνητο του 38χρονου και διέφυγαν βιαστικά, όταν ο ιδιοκτήτης τους έπιασε επ’ αυτοφώρω.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 6η:

Στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 17:00, επί της οδού Κιμώλου 3 στα Σπάτα Αττικής, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από ιδιοκτήτη σπιτιού ο 38χρονος κατηγορούμενος να έχει παραβιάσει την κεντρική θύρα της οικίας του και να έχει αφαιρέσει κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορουμένου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη την 1η Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 7η:

Στις 29 Οκτωβρίου, στις 13:00 το μεσημέρι, επί της οδού Αγίας Παρασκευής 3 στην Αρτέμιδα Αττικής, ο 38χρονος προσπάθησε να παραβιάσει με κατσαβίδι παράθυρο υπογείου διαμερίσματος, προκαλώντας φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός από ένοικο του κτιρίου.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 8η:

Την ίδια μέρα και λίγα λεπτά αργότερα, στο πίδιο κτίριο επί της οδού Αγίας Παρασκευής 3 στην Αρτέμιδα Αττικής, ο 38χρονος προσπάθησε να παραβιάσει με κατσαβίδι θύρα διαμερίσματος 1ου ορόφου προκαλώντας φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός από τον ίδιο ένοικο.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 9η:

Την 1η Νοεμβρίου και ώρα 17:50, επί της οδού Θράκης 12, στα Σπάτα Αττικής, ο 38χρονος μπήκε στην αυλή σπιτιού με σκοπό την κλοπή, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 10η:

Την ίδια ημέρα στις 17:55, επί της οδού Θράκης 8, στα Σπάτα Αττικής, ο 38χρονος προσπάθησε να διαρρήξει την αυλόπορτα οικίας με σκοπό την κλοπή, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από τον καταγγέλλοντα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 11η:

Δέκα λεπτά αργότερα, επί της οδού Θράκης 2, στα Σπάτα Αττικής, ο 38χρονος μπήκε στην αυλή σπιτιού με σκοπό την κλοπή, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός από την καταγγέλλουσα.

Γύρω στις 22:00 το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου, ο 38χρονος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Παράλληλα, αναζητούνται με σκοπό να κατασχεθούν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων ένα αυτοκίνητο, μάρκας VW GOLF, ιδιοκτησίας του 44χρονου κατηγορούμενου και ένα αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI ACCENT ιδιοκτησίας του 38χρονου συλληφθέντα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό