16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βίντεο με τη σπείρα που «ρήμαζε» σπίτια στα βόρεια προάστια

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνελήφθησαν -μετά από μία επεισοδιακή καταδίωξη- τέσσερα μέλη σπείρας, που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία.

Σε βάρος των δραστών , ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών, που συνελήφθησαν στην Κηφισιά σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι πήγαν σε σπίτι στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στο σπίτι και αφαίρεσαν πολλά κοσμήματα.

Κατά τη διαφυγή τους, όμως, εντοπίστηκαν στη Νέα Ερυθραία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και κλήθηκαν για έλεγχο. Ο οδηγός τότε επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και με μεγάλη ταχύτητα, ενώ οι αστυνομικοί που ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης ακολουθούσαν μέχρι την Κηφισιά το όχημα των δραστών, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, μπήκε σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς. Το όχημα των δραστών συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ενώ αστυνομικός, που κατέβηκε από τη μηχανή του, ζήτησε από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος του.

Τότε, ο αστυνομικός φοβούμενος για τη ζωή του κι έχοντας εξαντλήσει το ηπιότερο μέτρο προειδοποίησης, πυροβόλησε με στόχο τη μια ρόδα του οχήματος. Στη συνέχεια οι δράστες κινήθηκαν σε τοπικές οδούς της Κηφισιάς με σκοπό να διαφύγουν  ενώ η πορεία τους τερματίστηκε όταν προσέκρουσαν σε σταθμευμένα οχήματα και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό του επιδιώκοντας να διαφύγουν πεζή.>

Τελικά συνελήφθησαν από αστυνομικούς ενώ από την αξιολόγηση του συνόλου του προανακριτικού υλικού (μαρτυρικές καταθέσεις παθόντων, καταγεγραμμένο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας κτλ) προέκυψε αναμφίβολα ότι οι κατηγορούμενοι από απροσδιόριστο χρόνο συνέστησαν εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές από οικίες με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό.

Εξάλλου στο πλαίσιο διενέργειας έρευνας στο κατασχεθέν αυτοκίνητο, καθώς και πέριξ του σημείου της σύλληψης, κατέσχεσε πλήθος αντικειμένων, μερικά εκ των οποίων αποτελούσαν κλοπιμαία προϊόντα και είχαν αποκρύψει οι δράστες κατά την καταδίωξή τους . 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό