17.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βίντεο με πύραυλο 450 κιλών που ανασύρθηκε από τη Νεκρά Θάλασσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας ιρανικός πύραυλος βάρους 450 κιλών βρέθηκε στη Νεκρά Θάλασσα. Το ισραηλινό Channel 12 δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο έχει επαληθευτεί από το Al Jazeera, όπως σημειώνει το μεγάλο ειδησεογραφικό κανάλι.

Σύμφωνα με το βίντεο αυτό, ένας ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος βάρους 450 κιλών, ανασύρθηκε από τη Νεκρά Θάλασσα μετά την πτώση του, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ιράν το Σαββατοκύριακο.

Στο βίντεο, ο πύραυλος φαίνεται σε ισραηλινή στρατιωτική τοποθεσία με άλλους πυραύλους.

Το βράδυ του Σαββάτου, το Ιράν χρησιμοποίησε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), πυραύλους «Κρουζ» καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους, σε μια επίθεση που, όπως δήλωσε, ήταν αντίποινα για το χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Συρία.

Το Ισραήλ στέλνει μήνυμα στο Ιράν

Το Ιράν δεν θα τη γλιτώσει «ατιμώρητο», προειδοποιεί ο ισραηλινός στρατός (IDF), στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα ότι η «απάντηση» στην επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «σκληρή». Το Ισραήλ συνεχίζει τις προειδοποιήσεις του ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν μετά από τη μεγάλης κλίμακας επίθεση το Σαββατοκύριακο με drones και πυραύλους.

«Το Ιράν απέτυχε. Θα αποτύχουν να αποτρέψουν το Ισραήλ» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, σε ομιλία του στο στράτευμα στα βόρεια της χώρας. «Οι Ιρανοί δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν μια διαφορετική εξίσωση αποτροπής ενάντια στο κράτος του Ισραήλ», τόνισε ο Γκάλαντ και πρόσθεσε: «Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν παντού, οι ουρανοί της Μέσης Ανατολής είναι ανοιχτοί, όποιος εχθρός πολεμήσει εναντίον μας, θα ξέρουμε πώς να τον χτυπήσουμε όπου κι αν βρίσκεται».

«Το Ιράν δεν θα ξεφύγει ατιμώρητο με αυτή την επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι στους δημοσιογράφους. Ο εκπρόσωπος του IDF μιλούσε από τη στρατιωτική βάση Julis, όπου έδειξε τα υπολείμματα ενός αναχαιτισμένου πυραύλου. «Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την επιθετικότητα στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό