25.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Βίντεο από τους Ρώσους «δείχνει» υπεύθυνη Ουκρανή κατάσκοπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Για προπαγάνδα μιλάει το Κίεβο

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρωσία και κατηγορεί τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για το θάνατο της κόρης του εθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος του Πούτιν».  Η Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα της, όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της στη Μόσχα.

Μάλιστα, η έκρηξη και ο θάνατος της κόρης του συνεργάτη του έκαναν έξαλλο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια 43χρονη Ουκρανή κατονόμασαν ως δράστιδα της βομβιστικής επίθεσης οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ένα μόλις 24ωρο μετά την ανατίναξη του αυτοκινήτου.

Οι ρωσικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη Νατάλια Βοβκ. Λένε πως έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου μαζί με την 12χρονη κόρη της Σοφία. Νοίκιασαν διαμέρισμα στην πολυκατοικία όπου διέμενε η Ντούγκινα και παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις της με ένα αυτοκίνητο, αλλάζοντας τρεις φορές τις πινακίδες κυκλοφορίας του.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες της Βοβκ με την κόρη της αλλά και μια στρατιωτική ταυτότητα υποστηρίζοντας ότι ήταν μέλος του εθνικιστικού τάγματος «Αζόφ».

Οι δυο τους έφτασαν στο φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν η Ντάρια Ντούγκινα και ο πατέρας της, την ημέρα της επίθεσης και τοποθέτησαν τη βόμβα. Την πυροδότησαν με τηλεχειριστήριο και αμέσως μετά διέφυγαν στην Εσθονία, λένε τα ρεπορτάζ.

«(Η Ντάρια) βρέθηκε στη Μαριούπολη αμέσως μετά τη λήξη των μαχών, είδε με τα μάτια της την σκληρή πραγματικότητα και μιλούσε με σκληρό τρόπο για τις ουκρανικές Αρχές. Και ιδού οι απάντηση του Κιέβου: η δολοφονία της, άλλο ένα γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ουκρανία είναι κράτος τρομοκράτης», λένε ρωσικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, στη μία φωτογραφία που έφεραν στο προσκήνιο οι Ρώσοι δείχνει τη Βοβκ με καστανά μαλλιά και άλλη με ξανθά, θέλοντας να καταδείξουν ότι μεταμφιεζόταν για να μην αναγνωριστεί.

Για προπαγάνδα μιλάει Κίεβο

Στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου μετά τις κατηγορίες, ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαϊλο Ποντόλιακ κάνει λόγο για ρωσική προπαγάνδα και χαρακτηρίζει τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας «οχιές».

«Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα. Παραδόξως, δεν βρήκαν επί τόπου την ‘εσθονική βίζα’. Οι οχιές στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας ξεκίνησαν έναν ενδοφυλετικό αγώνα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό