24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Βέλγιο: Ταραχές και 43 συλλήψεις με αφορμή τροχαίο δυστύχημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη 43 νεαρών προχώρησε η βελγική αστυνομία που διαδήλωναν στην περιοχή Άντερλεχτ για τον θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου από περιπολικό, ενώ τον καταδίωκε άλλο αστυνομικό όχημα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή μια περίπολος της αστυνομίας προσπάθησε να σταματήσει για έλεγχο έναν 19χρονο μοτοσικλετιστή  του στην περιοχή Άντερλεχτ. Ενώ οι αστυνομικοί καταδίωκαν το δίκυκλο, ο νεαρός συγκρούστηκε με ένα άλλο περιπολικό και σκοτώθηκε επί τόπου.

Έπειτα από κάποια πρώτα επεισόδια, χθες το βράδυ, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σήμερα για να διαλύσουν διαδήλωση νέων, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Δύο αστυνομικοί και επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στα επεισόδια, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Άντερλεχτ, Φαμπρίς Κουμπ. «Η κατάσταση είναι σαφώς υπό έλεγχο» αλλά η αστυνομία παραμένει σε εγρήγορση γιατί αναμένει «νέες ταραχές απόψε (Σάββατο) ή αύριο (Κυριακή)», είπε.

Ο δήμαρχος, ο οποίος συναντήθηκε με την οικογένεια του 19χρονου θύματος, εκτίμησε ότι ο θάνατος του νεαρού δεν ήταν παρά «ένα πρόσχημα για τους ταραξίες» σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα επί τέσσερις εβδομάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό