33.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Βάζει φρένο στους ad blockers σε παγκόσμιο επίπεδο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πείραμα της Google για το μπλοκάρισμα των ad blockers από το YouTube ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο και ενισχύθηκε στα τέλη Αυγούστου, αλλά τώρα η εταιρεία προχωρά σε παγκόσμια και καθολική εφαρμογή της νέας πολιτικής της.

Για όσους δεν θυμούνται, η Google έχει ξεκινήσει να εμφανίζει σε ορισμένους χρήστες που έχουν εγκατεστημένο λογισμικό μπλοκαρίσματος των διαφημίσεων ένα ενημερωτικό μήνυμα, το οποίο τους υπενθυμίζει πως οι ad blockers παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας, ενώ παράλληλα τους καλεί είτε να απενεργοποιήσουν το ad block λογισμικό για να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, είτε να γίνουν συνδρομητές του πακέτου YouTube Premium αν δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις.

Πλέον, η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει στην ιστοσελίδα The Verge πως εφαρμόζει τη νέα πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο και σημειώνει ότι αφότου παρακολουθήσεις τρία s θα σταματά η αναπαραγωγή εάν δεν απενεργοποιήσεις το ad block.

Πολλοί χρήστες έσπευσαν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους σε διάφορα fora (π.χ. Reddit), ενώ δεν σταμάτησαν να εμφανίζονται στο YouTube διαφημίσεις για τέτοιου είδους λογισμικό! Πιθανότατα το τελευταίο θα αλλάξει άμεσα και μένει να δούμε αν μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει σημαντική αύξηση των συνδρομητών του YouTube Premium (σ.σ. στην παρούσα φάση είναι περίπου 80 εκατομμύρια παγκοσμίως).

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό