20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αύριο σε Ευρωπαϊκό έδαφος ο Έλληνας πρόξενος στην Μαριούπολη

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη από την Ουκρανία. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο γενικός πρόξενος συνεχίζει το ταξίδι, αν και με αργούς ρυθμούς λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην εμπόλεμη χώρα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές είναι καλά και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί του.

Ενημερώνοντας για το θέμα στην Βουλή,  ο υπουργός Εξωτερικώνν Ν. Δένδιας, εκτίμησε πως μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει περάσει σε έδαφος της ΕΕ, καθώς αν και χθες ήταν καθ’ οδόν προς τη Ζαπορίζα, σήμερα η πόλη βομβαρδίστηκε και χρειάσθηκε να τροποποιηθεί η διαδρομή τους.

Απαντώντας επίσης στο ερώτημα που έθεσαν βουλευτές τής αντιπολίτευσης για το «εάν η χώρα μας προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες για τους ομογενείς» ανέφερε ότι «είχαμε προειδοποιήσει και τους Έλληνες υπηκόους και την ομογένεια» και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ που έγιναν στις 11, 14 και 24 Φεβρουαρίου που «ζητούσαμε να φύγουν από την χώρα», ενώ υπενθύμισε πως και ο ίδιος επισκέφθηκε τόσο τη Μαριούπολη όσο και τη Μόσχα. Σημείωσε ότι «μέχρι τώρα, έχουμε οργανώσει πέντε επιχειρήσεις εκκενώσεων και ελπίζουμε να καταφέρουμε και μια έκτη» και προσέθεσε πως «είναι μια τραγική στιγμή και το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι είναι να έχουμε απόλυτη σοβαρότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση ξεκίνησε χθες σε συντονισμό με τον ΟΑΣΕ. 

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό