23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια προχώρησαν την σήμερα Πέμπτη 7/3 οι φοιτητικοί σύλλογοι, μετά από απόφαση του Συντονιστικού τους και ενόψει της μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8/3, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Όπως τονίζουν οι φοιτητές, έχουν πάρει συλλογική απόφαση να σταματήσουν τη διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα τους, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ο πρύτανης απειλεί με παρέμβαση της αστυνομίας.

Το πανό που κρέμασαν οι φοιτητές στην είσοδο της Πρυτανείας, γράφει: «Φωτιά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Αποκλειστικά Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία. 8 Μάρτη θα βουλιάξει η Αθήνα». Δίπλα στο πανό υπήρχε και μία σημαία της Παλαιστίνης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στα δεινά που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Παρασκευή στις 12 στα Προπύλαια η πανελλαδική πορεία

Το ραντεβού για την πανελλαδική πορεία της Παρασκευής είναι στις 12 το πρωί στα Προπύλαια. Για τη στήριξη της κινητοποίησης η ΠΟΣΔΕΠ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία, σήμερα Πέμπτη 7/3 και αύριο Παρασκευή 8/3.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου του Κυριάκου Πιερρακάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής. Από την πλευρά της η Νέα Αριστερά απευθύνθηκε στις προοδευτικές δυνάμεις για κοινή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντούν αρνητικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό