19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αύξηση 32% EBITDA στο εξάμηνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σταθερή στο στόχο της για μετάβαση της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του ΧΑ παραμένει η διοίκηση της Real Consulting. Όπως τονίζει στην ανακοίνωση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων η εισηγμένη αναμένει για το σύνολο του 2023 αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 30% και της οργανικής κερδοφορίας περίπου 40% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση. Επισημαίνει πως σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά και τη γενικότερη στρατηγική της, καθώς και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για την πραγμάτωση τους, θα αποτελέσουν κριτήριο για το ενδεχόμενο μετάταξης της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο Α’ εξάμηνο του έτους η Real Consulting επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο λύσεων / υπηρεσιών που προσφέρει, ενώ επιπλέον αύξησε το πελατολόγιό της και ενίσχυσε την γεωγραφική της διασπορά. Επίσης η δραστηριοποίηση της επεκτάθηκε και στο δημόσιο τομέα αναλαμβάνοντας επιλεκτικά έργα μεγάλης κλίμακας και πολυετούς διάρκειας, όπως το έργο Υλοποίηση Κεντρικού Κόμβου Διαχείρισης και Ανάλυσης Πολυδιάστατων Δεδομένων Μεγάλου Όγκου (Big Data), του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, συνολικού τιμήματος 18,4 εκατ. Ευρώ, το οποίο υπεγράφη την 31η Μαΐου 2023 μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της Ένωσης Εταιρειών Ernst & Young – OTE – Real Consulting.

Αναλυτικά ο Όμιλος πραγματοποίησε πωλήσεις 13,799 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 20%. Η κύρια πηγή εσόδων του προέρχεται από τις Υπηρεσίες, ακολουθούν οι τομείς των Αδειών Λογισμικού και Συντήρησης. Το υπόλοιπο 6,87% για τo A’ Εξάμηνο του 2023 και του 2022 αντίστοιχα, αφορά αθροιστικά στους τομείς δραστηριότητας του hardware, cloud, λογισμικού και λοιπών εσόδων. Τα μικτά αποτελέσματα του Ομίλου ανήλθαν σε 5,309 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 20%. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,212 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 32% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, η οποία οφείλεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του στον τομέα της εγκατάστασης και λειτουργίας λογισμικών προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής οργάνωσης (ERP). Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 1,740 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 34% σε σχέση με το Α’ Εξάμηνο του 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό