23 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Αϊντχόφεν – Λέστερ 1-2: Με ανατροπή στα ημιτελικά οι Αλεπούδες ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αλύγιστη Λέστερ ανέτρεψε το σκορ στην τελική ευθεία του αγώνα κόντρα στην Αϊντχόφεν και με το τελικό 2-1 σφράγισε ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Conference League.

Ποτέ στην ιστορία της η Λέστερ δεν είχε προκριθεί σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και το προβάδισμα της Αϊντχόφεν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μαρτυρούσε πως ούτε στο 2022 θα έγραφε επιτέλους μια νέα χρυσή σελίδα. Χάρη όμως σε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση στο τελευταίο τέταρτο, οι Αλεπούδες κατάφεραν να ανατρέψουν σκορ (1-2) και δεδομένα και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στην Αγγλία (0-0) να κλείσουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League, εκεί όπου περιμένουν πλέον τον νικητή του Ρόμα – Μπόντο.

Εκείνοι πάντως που ευτύχησαν να χαμογελάσουν πρώτοι στην αναμέτρηση ήταν οι Ολλανδοί. Έπειτα από εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με όμορφο τελείωμα του… συνήθη ύποπτού, Ζάχαβι, ο οποίος έγραψε το 1-0. Η Λέστερ προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και άγγιξε την ισοφάριση με το χαμένο τετ-α-τετ του Ντάκα (62΄). Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο φορ από τη Ζάμπια, το πέτυχε τελικά ο Μάντισον στον 77΄.

Έπειτα από φοβερή ενέργεια του Αγιόθε Πέρεθ που άδειασε τον αντίπαλό του στην περιοχή, ο Άγγλος νίκησε τον κίπερ της PSV και σκόραρε το γκολ υπ΄αριθμόν 14 για τη φετινή σεζόν. Η ψυχολογία πλέον είχε γυρίσει υπέρ των φιλοξενούμενων που έψαχναν την ολική ανατροπή και τελικά την βρήκαν στο 88΄.

Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Αϊντχόφεν, η μπάλα στρώθηκε στον Περέιρα, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Τα… λεπτά δεν έφταναν πλέον στην Αϊντχόφεν για να μείνει ζωντανή στην πρόκριση, με τους Άγγλους να παίρνουν το διπλό και μαζί ένα ιστορικό εισιτήριο για τον πρώτο τους ευρωπαϊκό ημιτελικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό