20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Αχ το παιδάκι μου» – Σπάραξε η μητέρα του αστυνομικού στην κηδεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Θλίψη και οδύνη στο «τελευταίο αντίο» στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ.

Το φέρετρό του έφτασε στις 10:30 στην εκκλησία του Αγίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, καλυμμένο με την ελληνική σημαία και με πομπή από μηχανές και αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ.

Οικογένεια, συγγενείς, στενοί φίλοι και συνάδελφοι του 32χρονου αστυνομικού συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης για να του πουν το τελευταίο αντίο στην κηδεία του.

Το φέρετρο είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Το άγημα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται, επίσης, στην εκκλησία για να τιμήσει τον 32χρονο, όπως και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον επικήδειο που εκφώνησε στη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας ο επικεφαλής της ομάδας των «Αδιάφθορων» στην οποία ήταν ενταγμένος ο 32χρονος, έκανε λόγο για έναν,

«χαρισματικό αστυνομικό, με τόσα πλεονεκτήματα, καλοσυνάτο, με χιούμορ και διάθεση να βοηθήσει».

«Ήταν από τους καλύτερους αστυνομικούς που έχω συνεργαστεί, επίμονος, είχε πάθος για τις υποθέσεις, την αστυνομία, ήθελε να κάνει το σωστό μεθοδικά και αλάνθαστα. Είχε πάθος και επιμονή. Η ευφυΐα ήταν άλλη μα χάρη που τον χαρακτηρίζει, ήταν ανήσυχο πνεύμα. Τα έφερε έτσι η ζωή που δεν θα σε δούμε να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Ένα γιατί σχηματίζεται από τη θλίψη και τον πόνο που νιώθουμε όλοι μας, ένας άδικος θάνατος. Μια αλληλουχία μικρών ασήμαντων γεγονότων οδήγησαν σε ένα τραγικό συμβάν. Θα είσαι πάντα στις σκέψεις μας και την καρδιά μας» τόνισε ακόμα στον επικήδειο, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του, οι συνάδελφοί του φώναξαν «αθάνατος».

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, η οποία μετά την ολοκλήρωση της τελετής, βγήκε υποβασταζόμενη από το ναό Αγίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης μονολογώντας,

«Αχ το παιδί μου, αχ παιδάκι μου, αχ αγόρι μου, εγώ δεν παθαίνω τίποτα, το παιδί μου έπαθε».

Δείτε εικόνες από την κηδεία του 32χρονου αστυνομικού.

Κηδεία αστυνομικού/Φωτογραφία GR Times

Κηδεία αστυνομικού/Φωτογραφία GR Times

Κηδεία αστυνομικού/Φωτογραφία GR Times

Κηδεία αστυνομικού/Φωτογραφία GR Times

Κηδεία αστυνομικού/Φωτογραφία GR Times

Κηδεία αστυνομικού/Φωτογραφία GR Times

Κηδεία αστυνομικού/Φωτογραφία GR Times
Το ιστορικό

Ο 32χρονος αστυνομικός μεσολάβησε στον τσακωμό που είχε προκληθεί μεταξύ του 44χρονου με τον κουμπάρο του για να τον προστατεύσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχτηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12) σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη, όταν ο 44χρονος διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του αστυνομικού και έβγαλε μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Τότε, ο 32χρονος αστυνομικός επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του, αλλά ο Νορβηγός δράστης κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον λαιμό του.

Ο άτυχος αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου. Οι Αρχές συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Στον ανακριτή ο Νορβηγός

Στις 12:00 το μεσημέρι θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο Νορβηγός που σκότωσε με μαχαίρι τον 32χρονο αστυνομικό μέσα σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι ο 44χρονος να απολογηθεί, οι νεότερες πληροφορίες για την αφορμή που προκάλεσε τον καβγά και στη συνέχεια τον θάνατο του 32χρονου με ένα θανατηφόρο χτύπημα στην τραχηλική χώρα σοκάρουν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η φιλονικία ξεκίνησε από μια συζήτηση με τον μεθυσμένο 44χρονο για το εάν η Νορβηγία είναι ασφαλέστερη χώρα από την Ελλάδα ή το αντίθετο.

Η μαρτυρία ενός θαμώνα του μπαρ είναι αποκαλυπτική για τα όσα συνέβησαν τα μοιραία λεπτά πριν από την άγρια δολοφονία του αστυνομικού – διαμάντι, όπως λένε όλοι.

«Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει “με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Τον ρώτησα “τί έκανες” και μου είπε στα αγγλικά “φεύγω”. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Ήμουν σε άμυνα»

Με βάση τα όσα έχει πει ο συνήγορος του Νορβηγού, ο 44χρονος θα υποστηρίξει πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς δεχόταν χτυπήματα τόσο από το θύμα όσο και από τον συνομήλικο κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο επίσης μαχαίρωσε. 

«Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενημερώθηκε από εμένα το απόγευμα για την κατάληξη του θύματος. Ισχυρίζεται ότι ήταν μία συμπλοκή και εκείνη την ώρα δεχόταν γροθιές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Θοδωρής Καραγιάννης. 

Πηγές αναφέρουν πως και κατά την προανάκριση ο Νορβηγός που σκότωσε ακαριαία τον αστυνομικό με ένα μαχαίρι push dagger είπε: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Από εσάς πληροφορήθηκα για την τραγική κατάληξη του επεισοδίου. Βρισκόμουν κι εγώ σε μία διαμάχη εκείνη τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έπρεπε να παίρνω φάρμακα και είχα καταναλώσει αλκοόλ.»

Σύμφωνα με τις νορβηγικές αρχές ο 44χρονος, ο οποίος διαμένει τα τελευταία εννιά χρόνια στην Ελλάδα, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βίαιο έγκλημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό