20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Αφεντικό» το Κατάρ, back to back κατακτήσεις στο Asian Cup

Ειδήσεις Ελλάδα

Σ’ έναν τρελό τελικό, το Κατάρ κατέκτησε τον τίτλο του Asian Cup, στην έδρα του, απέναντι στην πρωτάρα Ιορδανία και έφτασε τα δύο τρόπαια (back to back μάλιστα) με χατ-τρικ του Αφίφ σε πέναλτι.

Το «Λουσαΐλ» ήταν κατάμεστο από 89.000 φιλάθλους και οι οικοδεσπότες ξεσήκωσαν τον κόσμο με το πρώτο εύστοχο πέναλτι του Αφίφ, στο 22′, έπειτα απ΄την ανατροπή του Νασίμπ. Πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, η Ιορδανία είχε δύο ευκαιρίες με τον Αλ-Ταμάρι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι τυπικά γηπεδούχοι, μπήκαν βελτιωμένοι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Αλ Ναϊμάτ, έπειτα απ΄την έξοχη πάσα του Χαντάντ (67′). Άμεση απάντηση απ’΄το Κατάρ (73′), με το δεύτερο πέναλτι του Αφίφ, το οποίο επικυρώθηκε απ’ το VAR, ενώ στο 95′ ο παίκτης της Αλ Ιτιχάντ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του, όταν κέρδισε ο ίδιος το πέναλτι και ξανσκόραρε απ’ την άσπρη βούλα.

Με το σφύριγμα του Κινέζου διαιτητή Νινγκ, η ομάδα του Μάρκεζ πανυγήρισε άλλον έναν τίτλο στο Ασιατικό Κύπελλο και μάλιστα back to back (2019 o άλλος), μετά αυτόν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ το «παραμύθι» έλαβε τέλος για την πρωτάρα Ιορδανία, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ξέφρενη πορεία της.

Ενδεκάδες:Ιορδανία (Αμουτά, 3-4-3): Αμπουλάιλα-Νασίμπ,Αλ Αράμπ,Αλ Ατζαλίν-Χαντάντ,Αλ Ρασντάν,Αλ Ραουαμπντέχ,Αλ Μαρντί-Αλ Ταμάρι,Αλ Ναϊμάτ,ΟλουάνΚατάρ (Μάρκεζ, 3-5-2): Μπαρσάμ-Σαλμάν,Αλί,Μέντες-Γουαάντ,Αλ Χάιντος,Αμπντουρισάγκ,Φατί,Αμπντουλσαλάμ-Αφίφ,Αλί

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό