20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αφαίρεσε δοκιμαστικά ακόμα μία λειτουργία από το δωρεάν πακέτο

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό από τις Apple και Google (κατά κύριο λόγο), η Spotify εξακολουθεί να βλέπει τον αριθμό των χρηστών της ομώνυμης μουσικής υπηρεσίας να αυξάνεται με καλούς ρυθμούς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι ευχαριστημένη με τον αριθμό των premium χρηστών που πληρώνουν συνδρομή.

Σε μια προσπάθεια να πιέσει ακόμη περισσότερο τους….«τζαμπατζήδες» να γίνουν συνδρομητές, η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία από το δωρεάν πακέτο της μουσικής υπηρεσίας. Ορισμένοι χρήστες έχουν παρατηρήσει πως δεν έχουν πλέον πρόσβαση στους στίχους των τραγουδιών και τους εμφανίζεται το μήνυμα «Enjoy lyrics on Spotify Premium».

Εκπρόσωπος της Spotify επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα The Verge πως πρόκειται για πείραμα που γίνεται σε ορισμένες χώρες και για περιορισμένο αριθμό χρηστών, όμως δεν αποκάλυψε για ποιον λόγο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λειτουργία, ούτε αν τελικά θα εφαρμοστεί καθολικά και επίσημα για όλο τον κόσμο. Εξάλλου, τόνισε και πάλι πως το freemium μοντέλο χρήσης του Spotify είναι το μέλλον για την εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας.

Στην πρόσφατη ενημέρωση των μετόχων για τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου, η Spotiffy ανακοίνωσε πως αυξήθηκε ο αριθμός των δωρεάν χρηστών κατά 34% και πλέον είναι περισσότεροι από 343 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των συνδρομητών αυξήθηκε κατά 17% και έχει ξεπεράσει τα 220 εκατομμύρια.

Παρά την αξιόλογη ανάπτυξη της βάσης των χρηστών που κρατούν το Spotify στην κορυφή των προτιμήσεων απέναντι στο Apple Music, η εταιρεία εξακολουθεί να μην παρουσιάζει αξιοσημείωτη κερδοφορία.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό