24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυτό το ρομπότ μπορεί να καταλάβει πώς να ανοίξει σχεδόν οποιαδήποτε πόρτα μόνο του []

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτό το ρομπότ ενσωματώνει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και τροχούς και έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να ανοίγει πόρτες και συρτάρια αυτόνομα, ανεξάρτητα από την ανθρώπινη καθοδήγηση. Εκπαιδεύτηκε μέσω μίμησης και προσαρμογής σε νέα αντικείμενα και ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη μελλοντικών ρομποτικών συστημάτων βοηθητικών υπηρεσιών. Μετά από εκπαίδευση πάνω σε 12 αντικείμενα και δοκιμές, το ρομπότ κατάφερε να ανοίγει περίπου το 95% των πόρτων με επιτυχία.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η ικανότητα αυτή του ρομπότ να αντιμετωπίζει φυσικά αντικείμενα και να προσαρμόζεται δείχνει μια προσέγγιση προς την ανάπτυξη γενικότερων συστημάτων ρομποτικής χειραγώγησης. Αυτή η τεχνολογική πρόοδος αναμένεται να έχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς, όπως οικιακή βοηθεια, υγειονομική φροντίδα και βιομηχανία.

Με χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με άλλα ρομποτικά συστήματα, αυτή η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ένα κρίσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της αυτονομίας και της απόδοσης των ρομπότ σε πρακτικά περιβάλλοντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό