27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο γεγονός ότι οι βουλευτές δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην αντιπολίτευση στάθηκε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με την αντιπολίτευση και καλά κάνατε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς θα ασχοληθούμε με τις δικές μας προτεραιότητες. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις».

«Την πολιτική μας κυριαρχία θα την εδραιώσουμε με τη δουλειά μας και μόνο. Με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος μας και των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία»

Κατά την πρώτη τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός είχε στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα μετατρέψει κάθε δυσκολία σε ευκαιρία.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε και πάλι για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Σταύρο Καλαφάτη, επισημαίνοντας ότι δεν έχει απλά την εμπειρία αλλά κυρίως την όρεξη.

Κ. Μητσοτάκης: Θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία- Οι σκέψεις στον Βόλο και την Βόρεια Εύβοια

Πώς σχολίασε το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς ωστόστο να αναφέρει το όνομά του.

«Αλλαγές παντού και τώρα. Αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε. Οι ευθύνες μας αυξάνονται καθώς παρά το γεγονός ότι το σύστημα μας είναι κοινοβουλευτικό ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή», είπε. «Αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν με επάρκεια εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης ή ο κ. Παππάς», πρόσθεσε.

«Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, όπως και πώς θα οικοδομηθεί από τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε», σχολίασε αναφέροντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ «όχι με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα και συγκεκριμένο σχέδιο, όχι απλά ποθώντας την εξουσία. Και με την κοινωνία κυρίως να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με καινούριες λέξεις. Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Κ. Μητσοτάκης: Άλλο ο δύσκολος ριζοσπαστισμός και άλλο το προσωπικό lifestyle- Πώς σχολίασε το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό