19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το Ram Rampage που προορίζεται για την Βραζιλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία εταιρία με την ιστορία που έχει η Ram στην κατηγορία των pickups δεν θα μπορούσε να λείπει από την αγορά της Ν. Αμερικής. Μπορεί αυτή να μην έχει το μέγεθος που έχει στην Β. Αμερική αλλά σίγουρα δεν είναι μία που μπορείς να αγνοήσεις εύκολα κι έτσι η Ram παρουσιάζει σήμερα επίσημα το Rampage με σκοπό να το λανσάρει άμεσα στη Βραζιλία. Η παραγωγή του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει από τις 6 του τρέχοντος μήνα αλλά η εταιρία περίμενε μέχρι σήμερα για να αποκαλύψει το Rampage στο σύνολο του, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Το Ram Rampage λοιπόν, μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με την Alfa Romeo Tonale και τα Jeep Compass και Renegade και για την εξέλιξη του η αμερικανική εταιρία ενέπλεξε περισσότερους από 800 μηχανικούς και τεχνικούς ενώ η συνολική επένδυση για το project αγγίζει τα 270 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το Rampage καθώς τα πρώτα teaser που βγήκαν στον διαδικτυακό… αέρα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικά. Η εμφάνιση λοιπόν δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αφού έχουμε την κλασική φιγούρα ενός pickup με την σχεδιαστική φιλοσοφία της Ram να είναι αποτυπωμένη κατά κύριο λόγο στην μάσκα του αυτοκινήτου. Το Rampage είναι μυώδες, σκληροτράχηλο και μοντέρνο ενώ τα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω του χαρίζουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, το νέο Rampage θα είναι διαθέσιμο είτε με έναν δίλιτρο, turbo πετρελαιοκινητήρα με 170 ίππους και 380 Nm ροπής, είτε με έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που είναι ικανός για 272 ίππους και 400 Nm ροπής χαρίζοντας στο μοντέλο τον τίτλο του ισχυρότερου pickup στη Ν. Αμερική. Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα 9-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και ένα σύστημα τετρακίνησης που κατανέμει ηλεκτρονικά την ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες. Αξίζει να αναφέρουμε δε, ότι το νέο Ram Rampage θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: Rebel, Laramie και R/T με την τελευταία να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες όχι μόνο με την διπλή απόληξη της εξάτμισης αλλά και χάρη στα σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά. Το Rebel από την άλλη, εξοπλίζεται με 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος με all-terrain ελαστικά. Επειδή όμως ένα pickup είναι τόσο καλό όσο η πρακτικότητα του, να σημειώσουμε ότι το πετρελαιοκίνητο Rampage έχει ωφέλιμο φορτίο 1.015 κιλών ενώ το βενζινοκίνητο περιορίζεται στα 750 κιλά. Μην περιμένεις πάντως να διασχίσει τον Ατλαντικό για να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό