20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το gadget του μέλλοντος

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αναζητούν διακαώς το… next big thing για τον τομέα των φορητών συσκευών, μιας και η «εκτόξευση» των VR/AR/MR headsets ίσως να μην γίνει ποτέ (σ.σ. περιμένουμε την Apple μπας και αλλάξει η ιστορία). Η έκπληξη, ωστόσο, ίσως έρθει πολύ πιο σύντομα με διαφορετική μορφή και μάλιστα από μια startup εταιρεία.

Μόλις χτες η Humane πραγματοποίησε στο πλαίσιο ενός TED Talk μια σύντομη επίδειξη ενός βιντεοπροβολέα τσέπης με μέγεθος μικρότερο από smartphone, ο οποίος διαθέτει πληθώρα καμερών και αισθητήρων με δυνατότητα να προβάλει περιεχόμενο στην παλάμη του χρήστη ή/και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Imran Chaudhri, έβγαλε το gadget από το σακάκι του, προέβαλε την εικόνα στην παλάμη του και διαχείριστηκε μια τηλεφωνική κλήση με φωνητικές εντολές και χειρονομίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συσκευή θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλευόμαστε την τεχνολογία στην καθημερινότητα μας για την εκτέλεση διεργασιών όπως εμφάνιση ειδοποιήσεων, μετάφραση, παροχή πληροφοριών – οδηγιών κλπ. με την βοήθεια και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο μεγάλα «κεφάλια» της Humane, ο Imran Chaudhri και η Bethany Bongiorno, έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Apple. Ο Chaudhri ήταν επικεφαλής σχεδιασμού σε προϊόντα όπως τα Mac, iPod και iPhone, ενώ η Bongiorno εργάστηκε επάνω στην ανάπτυξη των iOS και macOS.

Από την επίδειξη μέχρι την υλοποίηση η απόσταση είναι τεράστια, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συσκευή, μιας και η Humane έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους $230 εκατ. από σημαντικούς επενδυτές όπως η Microsoft, ο Marc Benioff (Salesforce) και ο Sam Altman (OpenAI).

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό