19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το σημάδι που δείχνει ότι μία σχέση έχει «τελειώσει»

Ειδήσεις Ελλάδα

Γενικώς σε όλες τις σχέσεις κάποια στιγμή θα «σκάσουν» προβλήματα. Υπάρχουν όμως κάποια προβλήματα που είναι πιο σημαντικά από τα υπόλοιπα, με έναν σύμβουλο γάμου να αποκαλύπτει ποιο είναι το μόνο σίγουρο σημάδι που δείχνει πως οδεύετε κατευθείαν για χωρισμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα ladbible.com, εάν έχετε αμφιβολίες για το μέλλον με το έτερον σας ήμισυ, αλλά δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι θέλετε να χωρίσετε, κοιτάξτε λίγο βαθύτερα στη σχέση σας καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια απόφαση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, να ρωτήσετε τους φίλους σας για τη γνώμη τους ή να… ρίξετε ένα νόμισμα και να αφήσετε το σύμπαν να αποφασίσει για εσάς. Ή, από την άλλη, μπορείτε να ακολουθήσετε τη συμβουλή αυτού του συμβούλου γάμου και να έχετε το νου σας για ένα πολύ σημαντικό «red flag».

Όσοι έχουν σκοντάψει σε αυτό το θέμα με τη σύζυγό τους το περιέγραψαν ως τη «μαύρη μούχλα» των σχέσεων, που προφανώς σημαίνει ότι είναι μια τοξική κατάσταση που μπορεί πραγματικά να σε βλάψει και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί.

Τέτοιου είδους μεταφορές μπορείς να βρεις μόνο στο Reddit, όπου και ξεκίνησε αρχικά η συζήτηση γύρω από το «ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ένα ειδύλλιο είναι έτοιμο να λήξει».

«Τι φωνάζει “δεν πρόκειται να κρατήσουμε πολύ”»

Ο λόγος για τη συζήτηση που υπήρξε κάτω από το ερώτημα «Τι φωνάζει “δεν πρόκειται να κρατήσουμε πολύ” για τα ζευγάρια;». Προφανώς, υπήρξαν μερικές πολύ ασυνήθιστες απαντήσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά υπήρξε μια συγκεκριμένη απάντηση που τράβηξε πραγματικά την προσοχή των ανθρώπων.

Η ανάρτηση έγραφε: «Ήμουν σε ένα πάρτι μια φορά και υπήρχε ένας σύμβουλος γάμου εκεί που εργαζόταν εδώ και 20 χρόνια στη συμβουλευτική ζευγαριών.

Τη ρώτησα ποιο ήταν το νούμερο ένα σημάδι ότι το ζευγάρι δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Χωρίς να διστάσει, είπε: “Αν ένα άτομο δείξει περιφρόνηση για τα συναισθήματα των άλλων, τελείωσε!”».

Ο «δολοφόνος» των σχέσεων

Αυτή η συμπεριφορά, που είναι γνωστή και ως ο «δολοφόνος σχέσεων» από τους ειδικούς, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σβήσει οποιαδήποτε σπίθα έχει απομένει στη σχέση.

Αν και νομίζατε πως είστε προορισμένοι να είστε για πάντα μαζί, μπορεί να ανακαλύψετε ότι το άλλο σας μισό έχει γίνει ξαφνικά ο μεγαλύτερος αντίπαλός σας, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να σας κάνει να νιώθετε κατώτεροι.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια σεξ και σχέσεων, Kristen Mark, το να συμπεριφέρεσαι με περιφρόνηση στον σύντροφό σου σημαίνει ότι αγνοείς τα συναισθήματά του και τον αντιμετωπίζεις ως «κάποιον που δεν αξίζει να ληφθεί υπόψη».

«Το να κοροϊδεύεις τον σύντροφό σου, να του μιλάς συγκαταβατικά ή να χρησιμοποιείς συνέχεια τον σαρκασμό ως απάντηση, είναι όλα παραδείγματα περιφρόνησης», εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο The Knot.

Είτε πρόκειται για τη γλώσσα του σώματός τους, είτε για «αστεία» που καταλήγουν όμως σε χτυπήματα… κάτω από τη ζώνη είτε για ωμές απαντήσεις, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό ο σύντροφός σας να σας αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως όταν τα ζευγάρια δεν λύνουν τα ζητήματά τους μεταξύ τους – επομένως αυτή η αυξανόμενη δυσαρέσκεια σημαίνει ότι η περιφρόνηση τους γίνεται «συνήθεια», καθώς ο θυμός δεν υποχωρεί ποτέ.

Σύμφωνα με τη Mark, αυτή η συμπεριφορά συχνά τροφοδοτείται από αρνητικές σκέψεις που μπορεί να έχει κάποιος για τον/τη σύντροφό του, οι οποίες καταλήγουν να διαρρέουν λόγω «έλλειψης σεβασμού και αδιαφορίας για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και ακόμη και την ίδια την ύπαρξη του συντρόφου σας».

Και συνέχισε: «Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να πάρει τη μορφή αηδίας και εχθρότητας. Σε κάνει να θέλεις να επιτεθείς στην αίσθηση του εαυτού του συντρόφου και πυροδοτεί τις συγκρούσεις σε μια σχέση».

Πώς μπορεί να σωθεί μία σχέση

Παρόλο που είναι η κύρια αιτία χωρισμού, η Mark πιστεύει ότι μπορείτε ακόμα να σώσετε τη σχέση σας εάν καταφέρετε γρήγορα να λύστε τα όποια προβλήματα μεταξύ σας, πριν αυτά κακοφορμίσουν και επιτρέψουν στα αρνητικά συναισθήματα να «φουσκώσουν».

Και πρόσθεσε: «Μιλήστε με τον σύντροφό σας και βρείτε τρόπους να χτίσετε μια κουλτούρα εκτίμησης στη σχέση σας. Επίσης, περιγράψτε τα δικά σας συναισθήματα και ανάγκες στον σύντροφό σας και αποκτήστε τη συνήθεια να το κάνετε τακτικά.

Αυτό σας επιτρέπει να οικειοποιηθείτε τη δική σας εμπειρία και να τη μοιραστείτε με τον σύντροφό σας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε αυτά τα συναισθήματα και τις ανάγκες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό