23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το παρασκήνιο και το deal που έστειλε τον Καρλίτος στην Αστάνα

Ειδήσεις Ελλάδα

THE SPORTS ECONOMIST

ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
27.02.2024 | 18:23

INTIME

Ο ρόλος του συμπαίκτη πλέον του Καρλίτος, Γιάννη Μασούρα, ο οποίος προηγήθηκε του Ισπανού στην Αστάνα, το χρονικό των σύντομών επαφών με τη Λαμία, η αύξηση 70% που εξασφάλισε ο 34χρονος επιθετικός στις απολαβές του, εισπράττοντας συνολικά στο διετές συμβόλαιο που υπέγραψε 1 εκατομμύριο ευρώ και την ομάδα της Φθιώτιδας να βάζει στα δικά της ταμεία, άμεσα και σε μια πληρωμή, όντως άλλες 300.000.

Στις 11 Φεβρουαρίου η Αστάνα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Γιάννη Μασούρα. Μεγαλύτερη προτεραιότητα για τους δευτεραθλητές Καζακστάν πέρυσι η ενίσχυση στην επιθετική γραμμή. Ο Καρλίτος, έχει κοινό εκπρόσωπο με τον Έλληνα δεξιό μπακ, προτάθηκε. Προκρίθηκε. Και τρεις μέρες μετά, στις 14 Φεβρουαρίου, ξεκίνησαν οι επαφές με τη Λαμία.

Επαφές που δύο εβδομάδες παρά δύο μέρες αργότερα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία. Αυτή επιτεύχθηκε το βράδυ της Δευτέρας με την ανταλλαγή των σχετικών εγγράφων μεταξύ των δύο συλλόγων. Ο 34χρονος Ισπανός είχε συμφωνήσει νωρίτερα, ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ενδιαφέρον της Αστάνα. Δεν ήταν κρυφό άλλωστε πως έψαχνε να εξαργυρώσει την εντυπωσιακή φετινή σεζόν του στη Λαμία (νωπό το ενδιαφέρον, που όμως δεν προχώρησε, του Άρη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο).

Η Λαμία όντως καρπώνεται 300.000 ευρώ. Ποσό που θα εισπράξει βάσει της συμφωνίας σε έναν μήνα και σε μια πληρωμή. Πόσο που αυτομάτως καθιστά την πώληση του Καρλίτος την πλέον επικερδή της ιστορίας της και ουσιαστικά αποσβένει τη μεγαλύτερη σχετική επένδυση που έκανε προσφέροντας στον Ίβηρα το περασμένο καλοκαίρι το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας της (600.000 ευρώ για διετές συμβόλαιο).

Από την πλευρά του, ο Καρλίτος (ο οποίος όπως έκανε αφήνοντας τη Λέγκια για να έρθει στη Λαμία, δεν διεκδίκησε χρήματα από τα προβλεπόμενα ως τώρα μπόνους με την ομάδα της Φθιώτιδας, ύψους 30.000 ευρώ) υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές καθαρές αποδοχές (δεν συμπεριλαμβάνονται τα ανάλογα πλουσιοπάροχα μπόνους στόχων) ύψους 1 εκατομμύριου.

Θα είναι στη διάθεση του Λεωνίδα Βόκολου για το αυριανό παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και αμέσως μετά θα ταξιδέψει στο Καζακστάν για τα τυπικά και την παρουσίασή του ώστε να ενταχθεί αμέσως στις υπηρεσίες της νέας του ομάδας εν όψει της έναρξης του εκεί πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό