23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Mini Aceman!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα πράγματα στην Mini έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε μία σειρά. Η αγγλική εταιρία παρουσίασε τα ολοκαίνουρια και αμιγώς ηλεκτρικά Mini Cooper και Mini Countryman, εμπλούτισε την γκάμα της με τις θερμικές εκδόσεις τους καθώς η αγορά δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμη για την πλήρη στροφή στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και με την παραγωγή για ολόκληρη την οικογένεια να έχει ξεκινήσει, μπορεί να στρέψει την προσοχή της στο επόμενο βήμα. Δεν αποτελεί μυστικό ότι αυτό θα πάρει τη μορφή του Aceman, ενός crossover που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Cooper και το Countryman, στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των 4 μέτρων (περίπου).

Μέχρι τώρα, το μόνο που γνωρίζαμε είναι ότι το Mini Aceman βρίσκεται στην τελευταία φάση των δοκιμών έχοντας περάσει με επιτυχία τις δοκιμασίες του Αρκτικού Κύκλου και της ερήμου, των ακραίων θερμοκρασιών που απαιτούν τα μέγιστα από πολλά και διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου. Για να βρίσκεται λοιπόν στον τελευταίο στάδιο, το Aceman δεν θα απέχει πολύ από την επίσημη πρεμιέρα του και αυτό είναι αλήθεια καθώς κάποια στιγμή τον ερχόμενο Απρίλιο, πιθανότατα προς τα τέλη του μήνα που λαμβάνει χώρα η έκθεση του Πεκίνου, περιμέναμε από την Mini να αποκαλύψει το νέο μοντέλο της.

Τα Χριστούγεννα όμως ήρθαν πολύ νωρίτερα καθώς πριν από την Mini, το διαδίκτυο φρόντισε να μας δώσει τις πρώτες επίσημες/ανεπίσημες φωτογραφίες. Φωτογραφίες οι οποίες το πρώτο που επιβεβαιώνουν είναι πως το Aceman δεν διαφοροποιείται αισθητά από την υπόλοιπη γκάμα και ειδικότερα, το Countryman. Δανείζεται πολλά στοιχεία από τον μεγάλο αδερφό του και αυτό είναι απόλυτα λογικό για πάρα πολλούς, προφανείς λόγους αλλά ταυτόχρονα, έχει την δική του ταυτότητα. Στις εικόνες που διέρρευσαν από το γραφείο ευρεσιτεχνιών της Κίνας, το Mini Aceman φαίνεται τόσο στην βασική έκδοση του όσο και στην “S” ενώ υπάρχουν και κάποια προαιρετικά πράγματα από την κορυφαία, John Cooper Works (JCW) όπως τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα και η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Το μόνο που δεν ξέρουμε ακόμα λοιπόν, είναι τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα ήταν παράλογο να υποθέσει κανείς ότι θα μοιράζονται πολλά κοινά με αυτό του Mini Cooper που είναι διαθέσιμο με ηλεκτροκινητήρες 184 ή 218 ίππων και σε συνδυασμό με την μπαταρία των 54.2 kWh που έχει δηλώσει η εταιρία ότι θα έχει θα προσφέρει αυτονομία στην περιοχή των 400 χιλιομέτρων. Αργά ή γρήγορα θα προστεθεί στην γκάμα και η μικρότερη, με χωρητικότητα 40.7 kWh αλλά ας μην προτρέχουμε. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και περισσότερες φωτογραφίες θα έχουμε στη διάθεση μας στα τέλη του Απριλίου και τότε θα μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με τη νέα πρόταση της αγγλικής μάρκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό