24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το νέο hypercar της Zenvo με 1.850 άλογα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Zenvo Aurora, η τελευταία δημιουργία της εταιρίας από την Δανία, προσθέτει μία ακόμα πρόταση στα plug-in υβριδικά hypercars.
Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις: την πολυτελή grand-touring Tur και την Agil που είναι εστιασμένη στην πίστα, η κάθε μία αποκλειστικά περιορισμένη σε μια παραγωγή 50 μονάδων.

Και οι δύο κινούνται από έναν V12 των 6,6 λίτρων, με απόδοση 1.250 ίππους. Η έκδοση Agil χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα φθάνοντας τους 1.450 ίππους, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα.
Η έκδοση Tur εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα, αποκτώντας στοιχεία τετρακίνησης, και με την ισχύ να εκτοξεύεται στους 1.850 ίππους.

Η επιτάχυνση σε αυτή την έκδοση είναι στα 2,3 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 450 χλμ/ώρα.

Και τα δύο έχουν πολύ εντυπωσιακά αμαξώματα, με το μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα να κάνει έντονη την παρουσία του. Η πισταδόρικη έκδοση έχει και αεροδυναμικό πακέτο για μεγάλη κάθετη αεροδυναμική δύναμη.
Η τιμή του Aurora θα αγγίζει τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ και η άφιξή του στην αγορά αναμένεται για το 2026.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό