21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το αγωνιστικό Hyundai i20 WRC με τον υβριδικό κινητήρα (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν όψει της εκκίνησης της νέας σεζόν στο WRC, η Hyundai παρουσίασε και επίσημα το καινούργιο της αυτοκίνητο.
Πρόκειται για το i20 WRC το οποίο όμως ακολουθεί τους νέους κανονισμούς με τον συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης και υβριδικής διάταξης.

Το αυτοκίνητο της κορεάτικης ομάδας που θα βρεθεί απέναντι στα αντίστοιχα Toyota GR Yaris Rally 1 και M-Sport Ford Puma Rally 1, είναι το πρώτο από τα τρία που παρουσιάζεται και επίσημα, με τις άλλες δύο εταιρίες να έχουν προγραμματίσει τα αποκαλυπτήρια για τις 15 Ιανουαρίου.
Το νέο αυτοκίνητο βασίζεται στην καινούργια γενιά του i20 Ν, αν και όπως είναι φυσικό έχει εντελώς διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μία κεντρική εξάτμιση και μία τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος.

Υπάρχει επίσης καινούργια βαφή στο αμάξωμα με νέα χρώματα, καθώς και νέοι τροχοί με ελαστικά Pirelli P-Zero. Σε όλο το πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι Ott Tanak και Thierry Neuville ενώ το τρίτο αυτοκίνητο θα μοιραστούν ο Dani Sordo και ο Oliver Solberg.
Η πιο σημαντική αλλαγή στα αυτοκίνητα της νέας σεζόν και στο i20 σχετίζεται με την ενσωμάτωση ενός υβριδικού συστήματος. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι στα 1,6 λίτρα και θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππους και 180 Nm ροπής. H συνδυασμένη ισχύς θα φθάνει έως και τους 520 ίππους.

Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ενώ θα υπάρχει και μπαταρία των 3,9 kWh η οποία θα βρίσκεται καλά φυλαγμένη μέσα σε έναν κλωβό ασφαλείας από carbon. Η μπαταρία θα φορτίζει από την ανάκτηση κατά την φάση της πέδησης και από εξωτερική πηγή στην διάρκεια των σέρβις.
Η Hyundai ελπίζει φέτος εκτός από το να συνεχίσει το σερί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Κατασκευαστών να πάρει και τον τίτλο στο πρωτάθλημα Οδηγών. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των καινούργιων κανονισμών και το οποίο ξεκινά κλασικά με το Μόντε Κάρλο στις 20 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό