24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυτός είναι ο παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς που έχουν ‘στοχεύσει’ ομάδες της Ευρώπης

Ειδήσεις Ελλάδα

NBA

ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
17.10.2023 | 17:27

San Antonio Spurs coach Gregg Popovich signals to players during the first half of an NBA basketball game against the Utah Jazz, Friday, March 11, 2022, in San Antonio. (AP Photo/Eric Gay)
2022 AP PHOTO/ERIC GAY

Έναν παίκτη πρέπει να κόψουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς πριν από την έναρξη της κανονικής περιόδου και ο επικρατέστερος για να αποδεσμευθεί, βρίσκεται ήδη στο ραντάρ ομάδων της Ευρώπης.

Δύο ματς έμειναν για να κλείσουν οι Σπερς την preseason και την προετοιμασία τους για την περίοδο 2023/24. Δύο αγώνες στους οποίους ο Γκρεγκ Πόποβιτς ετοιμάζεται να δώσει την τελική μορφή στο ροτέισον που θα χρησιμοποιήσει στο ξεκίνημα της regular season. Στο παιχνίδι με τους Χιούστον Ρόκετς ο θρύλος της προπονητικής ξεκούρασε τους Τρε Τζόουνς, Ντέβιν Βασέλ, Βικτόρ Γουεμπανιαμά και με 16 εγγυημένα συμβόλαια, πρέπει να κόψει έναν για να διαμορφωθεί το ρόστερ των 15 παικτών.

Την ώρα λοιπόν που, ως φήμη και ως… όνειρο, ακούγεται το όνομα του Τσεντί Οσμάν, ένας άλλος παίκτης των Σπερς είναι αυτός που υπάρχει στα ραντάρ ομάδων της EuroLeague. Ο λόγος για τον Κεμ Μπιρτς, ο οποίος βρέθηκε από το Τορόντο στο Τέξας, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μετράει μέρες μέχρι να βγει στην αγορά ως free agent.

Ο 31χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έγραψε την τελευταία του επίσημη εμφάνιση στις 29 Δεκεμβρίου 2022 και έκτοτε έχει μπει στην… ναφθαλίνη, με τον Πόποβιτς να τον χρησιμοποιεί στον garbage time του αγώνα με τους Ρόκετς και να τον βλέπει να έχει δύο άστοχα δίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα μπλοκ και δύο λάθη σε 10:47.

Σε 282 αγώνες με τους Μάτζικ και τους Ράπτορς ο Μπιρτς μετράει 5 πόντους (54.4% στο δίποντο, 69.8% στις βολές), 4.4 ριμπάουντ και μία ασίστ ανά 17.1 λεπτά. Μία από τις ομάδες που ψάχνει σέντερ είναι η Παρτίζαν, με τον Μπιρτς να έχει εμπειρία από την Ευρώπη καθώς με τον Ολυμπιακό έφτασε τη σεζόν 2016/17 στον τελικό της EuroLeague και την αμέσως προηγούμενη χρονιά φόρεσε την φανέλα της τουρκικής Ουσάκ Σπορτίφ.

Το συμβόλαιο του Μπιρτς αγγίζει τα επτά εκατομμύρια δολάρια (είναι το 7ο μεγαλύτερο των Σαν Αντόνιο Σπερς), ωστόσο ο Πόποβιτς θέλει να στηριχθεί στους Γουεμπανιαμά, Σόχαν, Κόλινς, Μπάσι, Μαμουκελασβίλι και αν δεν βρεθεί ανταλλαγή, ενδεχόμενο που δεν δείχνει αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει πιθανότητες, οι Σπερς θα τον αφήσουν ελεύθερο τις επόμενες ημέρες. Για την ιστορία, ο 31χρονος Καναδός είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, με την οποία έχουν αποκτήσει και ένα παιδάκι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό