17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αυτός είναι ο γνώριμος διαιτητής που σφυρίζει στο ματς της Εθνικής με Καζακστάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για τις μεγάλες μάχες με φόντο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινά με τον νοκ-άουτ ημιτελικό κόντρα στο Καζακστάν (21/03, 21:45, Alpha / Novasports Prime) όπου με τη δύναμη του κόσμου που αναμένεται να κατακλύσει την «ΟΠΑΠ Arena», θα επιχειρήσει να κερδίσει και να προκριθεί στον εκτός έδρας τελικό των Playoffs του Nations League (όσον αφορά το δικό μας γκρουπ), εκεί όπου θα περιμένει κάποιος εκ των Γεωργίας ή Λουξεμβούργου.

Όσον αφορά τον κρίσιμο ημιτελικό της Πέμπτης (21/03) με τους Καζάκους, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια έτσι και σε αυτό, η UEFA γνωστοποίησε τις διαιτητικές ομάδες που θα σφυρίξουν. Ιδιαίτερα γνώριμος στο ελληνικό κοινό, ο Ολλανδός Ντανίλ Μακέλι θα αποτελεί τον άρχοντα της αναμέτρησης της Εθνικής μας, ενώ βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Χέσελ Στέγκστρα, Βαν Ντε Βρις, 4ος ο επίσης, Ολλανδός Άλαρντ Λίντχαουτ, ενώ στο στο VAR θα είναι ο Ρομπ Ντιέπερινκ.

Μόνο άγνωστος δεν θεωρείται ο Μάκελι καθώς έχει στηρίξει ουκ ολίγα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο κυρίως στις εγχώριες, αποτελώντας έναν εκ των βασικών επιλογών της ΚΕΔ τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τους elite διαιτητές στα μεγάλα ντέρμπι της χώρας.

Ο Ολλανδός ρέφερι είχε οριστεί στη εκτός έδρας ρεβάνς του Ολυμπιακού με την σερβική Τσουκαρίτσκι στο πλαίσιο των Playoffs των προκριματικών του UEFA Europa League, εκεί όπου οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 0-3 και σε συνδυασμό με το 3-1 του Φαλήρου, είχαν πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι με ελληνική ομάδα όπου ο Μάκελι αποτέλεσε το διαιτητή, ήταν το δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών του UEFA Europa Conference League τη σεζόν 2021-22, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μαρσέιγ στην Τούμπα, όπου οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει με 0-1 και σε συνδυασμό με το 2-1 της Μασσαλίας, εμπόδισαν τους Θεσσαλονικείς να φτάσουν στους «4» της, τότε νεοσύστατης, ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, ο Μάκελι έχει στο βιογραφικό του αρκετά ελληνικά ντέρμπι και συγκεκριμένα τα Άρης – Ολυμπιακός 2-1, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 (τελικός Κυπέλλου), Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 και Άρης – ΑΕΚ 2-2 Κύπελλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό