16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αυτόματη σίγαση εισερχόμενων κλήσεων από άγνωστους αριθμούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Καινούργια εβδομάδα, νέα λειτουργία για την υπηρεσία WhatsApp. Αυτή τη φορά η υπηρεσία της Meta προσθέτει μία ακόμη λειτουργία που αφορά την ιδιωτικότητα των χρηστών, καθώς προσφέρει πλέον την επιλογή αυτόματης σίγασης των εισερχόμενων κλήσεων από άγνωστους αριθμούς, ούτως ώστε να προστατεύονται οι χρήστες από άσκοπες ή/και επικίνδυνες ενοχλήσεις.

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp σημειώνει στο επίσημο blog ότι οι συγκεκριμένες κλήσεις θα εμφανίζονται στην αντίστοιχη καρτέλα και στις εισερχόμενες ειδοποιήσεις, προκειμένου να ελέγχεις έπειτα αν πρόκειται τελικά για κάτι που σημαντικό ή κάτι που σε ενδιαφέρει.

Για να δείτε την επιλογή Silence Unknown Callers θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του WhatsApp σε συσκευές Android ή iOS, να μεταβείτε στα Settings -> Privacy και να πατήσετε στην ενότητα Calls. Εκεί θα δείτε τον σχετικό διακόπτη για να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε μελλοντικά) τη νέα λειτουργία.

Εκτός από αυτό, το WhatsApp έχει προσθέσει και το νέο εργαλείο Privacy Check με οδηγίες βήμα-προς-βήμα για όλα όσα αφορούν την ενίσχυση της ιδιωτικότητας των χρηστών. Πατώντας στην επιλογή Start Checkup θα ξεκινήσει ο έλεγχος των ρυθμίσεων και θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες λειτουργίες.

Εξάλλου, στο κοντινό μέλλον περιμένουμε να δούμε και στην τελική έκδοση τη δυνατότητα screen sharing κατά την διάρκεια των κλήσεων, όπως και τη δυνατότητα αποστολής σύντομων s σε μορφή μηνύματος (διάρκεια έως 60 δευτερόλεπτα). Αμφότερες δοκιμάζονται στην τελευταία beta έκδοση της υπηρεσίας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό