20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυτοχειρία του Ολυμπιακού στην Μπολόνια και ήττα από την Βίρτους

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ συνέχεια, αλλά στο τέλος έχασαν με 69-67

Με… αυτοχειρία του Ολυμπιακού κρίθηκε στην ουσία το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της  Euroleague στην Μπολόνια,.  Ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να χάσει από την Βίρτους και τα κατάφερε αφού έφυγε από την Ιταλία ηττημένος με 69-67. Τραγικές αποφάσεις και προβληματική επίθεση στέρησαν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε καλά στην επίθεση, χάρη στην άμυνά του κατάφερε να έχει το προβάδισμα για 37′, ωστόσο οι τραγικές αποφάσεις από τα γκαρντ του στέρησαν τη νίκη. Η Βίρτους με καλάθι του Χάκετ πήρε το θετικό αποτέλεσμα (69-67) και δημιούργησε μεγαλύτερο προβληματισμό για τις επιδόσεις των «ερυθρόλευκων» στη μπροστινή πλευρά του παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση στην Μπολόνια αφενός χάρη στην εκπληκτική του άμυνα και αφετέρου λόγω της εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας. Με πρωταγωνιστές τους Φαλ και Πίτερς οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 4-12 (5′). Τα εύστοχα τρίποντα από Μπελινέλι και Κορντινιέ, διαφοροποίησαν την κατάσταση φέρνοντας τους γηπεδούχους πιο κοντά στο σκορ (12-14, 7′).

Οι παίκτες που έριξε ο Μπαρτζώκας από τον πάγκο στο παρκέ λειτούργησαν πολύ καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια. Λαρεντζάκης και Μπραζντέικις ευστόχησαν από τα 6.75, ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στη ρακέτα, ο Πετρούσεφ μπήκε στην εξίσωση με 2/2 δίποντα και με την άμυνα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο βρέθηκαν στο +13 (22-35, 17′). Η Βίρτους είχε μπλέξει με την τρομερή άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σενγκέλια ήταν χωρίς πόντο και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 28-40.

Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου έφεραν το τρίτο φάουλ του Φαλ, τους πρώτους πόντους του Σενγκέλια και δύο χαμένα lay up (Κάνααν, Γουόκαπ) με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν σε 37-43 και να βάλουν τον κόσμο τους «μέσα» στο παιχνίδι. Η επίθεση δε λειτουργούσε όπως θα ήθελε ο Μπαρτζώκας οπότε με τάιμ άουτ θέλησε να διορθώσει λίγο την κατάσταση ο Ελληνας τεχνικός. Τα δύο τρίποντα του Κάνααν ήταν αυτά που διατήρησαν τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με μία μικρή διαφορά (44-51, 28′) αν και η αλήθεια είναι πως πολλά ελεύθερα σουτ κατέληγαν στο σίδερο στερώντας ακόμη μεγαλύτερη… ασφάλεια.

Η Βίρτους θα πίεζε με σύμμαχο και τον κόσμο της, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ηρεμία και συγκέντρωση. Οι γηπεδούχοι μείωσαν αρκετά, όμως ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένα κάρφωμα του Φαλ πρόσφεραν «ανάσα» (55-62, 34′). Ο Ντόμπριτς από τα 6.75 έφερε τη διαφορά σε οριακό επίπεδο (60-62, 36′) και λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο έδωσε το προβάδισμα με 67-65 (38′). Ο Λαρεντζάκης με 2/3 βολές ισοφάρισε και το αποτέλεσμα θα κρινόταν στο τελευταίο δίλεπτο. Οο κακές αποφάσεις από Γουόκαπ και Γκος, έδωσαν την ευκαιρία στη Βίρτους να βρει σκορ από Χάκετ και στο τέλος το δύσκολο σουτ του Λαρεντζάκη δε βρήκε στόχο και ήρθε η ήττα με 69-67.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-19, 28-40, 47-55, 69-67

: gazzetta

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό