20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αυτοί οι έξι ποδοσφαιριστές θα είναι αιώνιοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Την δική του άποψη για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, εξέφρασε ο προπονητής της Μάνστεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε σε μια εξάδα παικτών που θα είναι αιώνιοι ενώ μίλησε και για τον θάνατο του θρυλικού Πελέ.

“Δεν υπήρχαν social media όταν έπαιζε ο Πελέ. Ο πατέρας και η μητέρα μου είχαν μόνο μία τηλεόραση, κατάλαβα ποιος είναι στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, είχα έναν φυσιοθεραπευτή που ήταν ερωτευμένος με τη Βραζιλία, μιλούσε πάντα για τον Πελέ.

Ο κόσμος λέει ότι ο ρυθμός τότε ήταν τελείως διαφορετικός. Αν έπαιζε τώρα θα προσάρμοζε τον ρυθμό, τους χώρους. Μπορούσε να παίξει σε κάθε γενιά. Για όσους είδαν τον Πελέ, λένε ότι είναι ο καλύτερος” είπε αρχικά και συνέχισε:

”Η Αργεντινή λέει για τον Ντι Στέφανο, τον Μαραντόνα και τον Μέσι. Δεν σημαίνει ότι ένας είναι ο καλύτερος. Πάντα λέω ότι ο Μέσι είναι ο αγαπημένος μου γιατί έχω δουλέψει μαζί του, αλλά καταλαβαίνω ότι ο κόσμος επιλέγει άλλον. Όλοι τους συνεισφέρουν απίστευτα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Τον Πελέ δεν τον είδα ποτέ να παίζει, μίλησα με ανθρώπους που μου είπαν ότι ήταν ο καλύτερος για εκείνους. Αυτά που έκανε, όχι μόνο η κατάκτηση τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων ή τα γκολ.

Δεν γεννήθηκα όταν έπαιζε. Είναι σαν μια καλή ταινία, η κληρονομιά που μιλάμε ακόμα γι’ αυτόν, μια καλή ταινία, ένα καλό βιβλίο, γιατί ήταν τόσο καλός. Πελέ, Μαραντόνα, Κρόιφ, Μέσι, Μπεκενμπάουερ, Ρονάλντο, αυτοί οι παίκτες θα είναι αιώνιοι. Έχουν κάνει πολλά πράγματα για πολλά χρόνια”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό