17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αυτοί είναι οι στόχοι της Google για το 2024, με το AI φυσικά ως μέγιστη προτεραιότητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ιανουάριος αποτελεί συχνά την περίοδο κατά την οποία όλοι μας αναλογιζόμαστε τη ζωή μας και θέτουμε στόχους για το νέο έτος. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου δεν διαφέρουν και η Google έχει έναν κατάλογο με τους στόχους που θέλει να πετύχει το 2024. 

Πρώτος στόχος της είναι να αναβαθμίσει το Google Bard, ώστε να γίνει η πιο προηγμένη και ασφαλής υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο για να ανταγωνιστεί καλύτερα το ChatGPT και τις μυριάδες ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης

Στο τελευταίο εταιρικό υπόμνημα του CEO της Google Sundar Pichai, ο ίδιος έχει θέσει τους επτά στόχους του για την εταιρεία όσον αφορά τους επόμενους 12 μήνες. Η ιστοσελίδα The Verge έχει αποκτήσει πρόσβαση  στο υπόμνημα και παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τους επτά στόχους που έχουν κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους της Google:

Να παρέχει το πιο προηγμένο, ασφαλές και υπεύθυνο Al στον κόσμο.Να βελτιώσει τη γνώση, τη μάθηση, τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα.Να κατασκευάσει τις πιο χρήσιμες πλατφόρμες και συσκευές.Να δώσει τη δυνατότητα σε οργανισμούς και προγραμματιστές να καινοτομούν στο Google Cloud.Να παρέχει τα πιο αξιόπιστα προϊόντα και πλατφόρμες στον κόσμο.Να οικοδομήσει μια Google που θα είναι εξαιρετική για τους Googlers και τον κόσμο.Να βελτιώσει την ταχύτητα, την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα της εταιρείας και να προσφέρει βιώσιμη εξοικονόμηση κόστους. Διαβάστε επίσης

Αυτοί είναι υψηλοί στόχοι και μας δίνουν μια καλή ιδέα για το πού θέλει να κατευθυνθεί η εταιρεία. Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ο πρώτος στόχος που αναφέρεται και φαίνεται ότι αυτός θα είναι ο κύριος στόχος της εταιρείας για το τρέχον έτος. Περιμένουμε να δούμε σημαντικές βελτιώσεις στην τεχνολογία Bard της Google και τη σχετική τεχνολογία Gemini. Παρατηρούμε πλέον συχνά την τεχνολογία να ενσωματώνεται σε περισσότερες υπηρεσίες της Google και αναμένεται ότι η εταιρεία θα κάνει μεγάλες βελτιώσεις στην υποκείμενη τεχνολογία με την επερχόμενη κυκλοφορία του Gemini Ultra.

Ο κύριος στόχος συνδέεται με το τρίτο σκέλος, το οποίο υποδηλώνει ότι θα δούμε περισσότερες βελτιώσεις στις συσκευές Pixel από την εταιρεία. Η Google θα λέει πάντα ότι θέλει να κάνει καλύτερα προϊόντα, αλλά η χρήση της λέξης “χρήσιμη” υποδηλώνει ότι μπορεί να δούμε περαιτέρω ενσωμάτωση με τεχνολογίες AI στη σειρά Pixel 9 και σε άλλες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν φέτος.

Το άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι η εταιρεία στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητάς της, καθώς και στην μείωση του κόστους. Η Τεχνητή Νοημοσύνη πιθανότατα θα αποτελέσει μέρος αυτού, αλλά ο Pichai σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα προβεί σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια του έτους. Θα δούμε κατά πόσο η Google θα τα καταφέρει με αυτούς τους στόχους κατά τη διάρκεια του 2024…

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό