17.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αυτή είναι η χώρα που θα διοργανώσει την πρώτη Ολυμπιάδα Τεχνητής Νοημοσύνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βουλγαρία επιλέχθηκε να φιλοξενήσει την πρώτη Διεθνή Ολυμπιάδα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της γείτονος. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πόλη Μπουργκάς -στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας- το καλοκαίρι του 2024, ενώ, οι ακριβείς ημερομηνίες της διοργάνωσης δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Εβδομάδες αφότου ανακοινώθηκε, ομάδες από δεκαπέντε χώρες και εκπρόσωποι από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, αφού υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Γκαλίν Τζοκόφ, κατά τη διάρκεια μιας τελετής βράβευσης της βουλγαρικής ομάδας κυβερνοασφάλειας. Η ομάδα αποτελείται από μέλη ηλικίας 14 έως 25 ετών. Φέτος, μάλιστα, έκαναν το ντεμπούτο τους στον διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας της ΕΕ (EU Cybersecurity Challenge) καταλαμβάνοντας τη δέκατη ένατη θέση.

Ο Βούλγαρος υπουργός φρόντισε να υπενθυμίσει στους παρευρισκόμενους, ότι στο παρελθόν η χώρα του οργάνωσε πολλές διεθνείς Ολυμπιάδες και διαγωνισμούς, όπως την πρώτη Ολυμπιάδα στην τεχνολογία της πληροφορικής. Εκείνη είχε πραγματοποιηθεί πριν από 34 χρόνια στην πόλη Πράβετς της δυτικής Βουλγαρίας. Το γειτονικό κράτος οργάνωσε με επιτυχία ακόμα μία ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα, αυτήν τη φορά με θέμα την εκπαίδευση στην Κοινωνία των Πολιτών.

«Μπορούμε να εργαστούμε από κοινού στο να πραγματοποιήσουμε έναν διεθνή διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας», υπογράμμισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό