28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Αυτή είναι η Στεφανί Φραπάρ: Τα επιτεύγματα και οι διακρίσεις της Γαλλίδας διαιτητή που θα διευθύνει τον τελικό Παναθηναϊκός

Ειδήσεις Ελλάδα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΠΟΥΛΑΣ
21.05.2024 | 15:25

Η Στεφανί Φραπάρ
2022 AP PHOTO/JEREMIAS GONZALEZ

Η Γαλλίδα διαιτητής, Στεφανί Φραπάρ, που θα διευθύνει τον τελικό Παναθηναϊκός – Άρης, έχει φέρει έναν νέο αέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου καταφέρνοντας με τις ικανότητές της να αναρριχηθεί στην κορυφή και να γνωρίσει την επιτυχία.

Το ποδόσφαιρο ήταν για την κοινή γνώμη, ειδικά στο παρελθόν, έντονα συνυφασμένο με το ανδρικό φύλλο, ωστόσο πλέον τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σπουδαία άλματα για την συμμετοχή και των γυναικών στο άθλημα.

Μία πρωτεργάτρια αυτής της αλλαγής είναι η Στεφανί Φραπάρ, η οποία μπόρεσε να ανεβαίνει επίπεδα διαιτητικά και να καταλαμβάνει πρωτιές δεχόμενη την αναγνώριση.

Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της ως διαιτητής το 2009, όταν και μπήκε στον Κατάλογο Διεθνών Διαιτητών της FIFA και έκτοτε έχει διαιτητεύσει αρκετούς αγώνες υψηλού επιπέδου.

Το 2011 διαιτήτευσε σε αγώνα της 3ης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος και 3 χρόνια αργότερα έκανε το επόμενο βήμα για την δεύτερη κατηγορία, ούσα η πρώτη γυναίκα που το πετυχαίνει.

Οι ιστορικές στιγμές για τη Φραπάρ

Το 2015 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ενώ το 2019 έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που κατάφερε να τις ανατεθούν αγώνες της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Λίγο αργότερα ανέλαβε μεταξύ άλλων τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, τον τελικό του UEFA Super Cup Ανδρών μεταξύ των Λίβερπουλ και Τσέλσι και το 2022 διαιτήτευσε στον τελικό του γαλλικού Κυπέλλου στο οποίο αγωνίστηκαν οι Ναντ και Νίς.

Τέλος συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, γράφοντας ξανά ιστορία, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε αγώνα της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό