23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αυτή είναι η προκήρυξη για εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσίευσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024.

Όσοι/ες έχουν τα προσόντα και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Υπαστυνόμοι ή Δόκιμοι Αστυφύλακες, οφείλουν, αφενός να συμμετάσχουν στην διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τον ν. 4186/2023 και να δηλώσουν προτίμηση για τις Σχολές Αξιωματικών ή/και Αστυφυλάκων στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην καθορισθείσα από αυτό προθεσμία και αφετέρου να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, από τη δημοσίευση την παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 25-02-2024 τα σχετικά δικαιολογητικά.

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ.  Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων ορίζεται σε χίλιους τριάντα (1.030) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε πενήντα (50).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι πάνω από 26 χρόνων κατά την 31η Δεκεμβρίου 2024. Δηλαδή αφορά υποψήφιους που έχουν γεννηθεί από 01-01-1999 και μεταγενέστερα. Αναφορικά με τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων, καθώς και για το πρόγραμμα εξέτασης, οι υποψήφιοι/ες θα ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ή και από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τα Αστυνομικά Τμήματα, όταν εκδοθεί.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την προκήρυξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό