24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυτή ίσως να είναι η ομορφότερη οθόνη…

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κατασκευαστές ψάχνουν διαρκώς το επόμενο στοιχείο διαφοροποίησης και φυσικά, το ίδιο κάνουν και οι προμηθευτές τους. Η αναζήτηση για το επόμενο στοιχείο εντυπωσιασμού, το επόμενο highlight ή/και το επόμενο ανούσιο, αχρείαστο αλλά πανέμορφο στολίδι είναι σχεδόν αέναη γιατί ακόρεστη είναι η όρεξη των καταναλωτών ανεξαρτήτως βαλαντίου. Σίγουρα άλλα πράγματα αναζητά κάποιος σε ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής και άλλα σε ένα πανάκριβο, premium όχημα αλλά τηρουμένων των αναλογιών, όλοι αναζητάμε το όμορφο πέρα από το πρακτικό. Με τις οθόνες να αποτελούν το σημείο εστίασης σε οποιοδήποτε νέο αυτοκίνητο λοιπόν, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι ψάχνουν τρόπους να τις κάνουν… διαφορετικές και η Continental μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι βρήκε κάτι.

Το όνομα του κοσμήματος που βλέπεις είναι “Crystal Center Display” και όσο περιττό είναι, άλλο τόσο όμορφο είναι. Αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας της γερμανικής Continental με την Swarovski και παρουσιάστηκε στο φετινό Consumer Electronics Show στο Las Vegas για να μας θυμίσει ότι ακόμα και το αχρείαστο έχει πολλές φορές θέση στη ζωή μας. Οι ξενόγλωσσοι ονομάζουν στολίδια σαν το Crystal Center Display “eye candy”… ζαχαρωτό για τα μάτια και αν αναρωτιέσαι, ναι, κάνει την ίδια δουλειά με οποιαδήποτε άλλο ποιοτική οθόνη. Θα μπορούσα να σου πω ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία microLED, είναι διάφανη ή έστω ημί-διάφανη όταν δεν προβάλλει κάτι και όταν προβάλλει, το κάνει με έντονα χρώματα και πιο βαθύ contrast σε σύγκριση με παρόμοιες τεχνολογίες αλλά όλα αυτά δεν έχουν και τόσο νόημα.

Αυτό που κάνει την δημιουργία της Continental να ξεχωρίζει, πέρα από το σχεδόν μονολιθικό design της είναι η δουλειά που έχει γίνει από την πλευρά της Swarovski στα πολυεδρικά πλαϊνά απογειώνει την οθόνη και την μετατρέπει, αναβαθμίζει θα έλεγα από ένα απλά λειτουργικό κομμάτι της καμπίνας, ένα εργαλείο που προσφέρει απλά τις υπηρεσίες του για να προβάλλει πληροφορίες στους επιβάτες, σε έναν αντάξιο συμπαραστάτη ενός πολυτελούς, premium εσωτερικού. Μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε high-end μοντέλο με την ίδια άνεση που θα μπορούσε να σταθεί σε ένα πολυτελές σαλόνι ως κεντρικό διακοσμητικό. Να σου το θέσω κι αλλιώς. Την ώρα μπορεί να δείξει και ένα απλό, αναλογικό ρολόι των €5 αλλά με ένα καλοραμμένο κοστούμι χρειάζεται κάτι… άλλο. Οι Continental και Swarovski χαρίζουν χαρακτήρα σε ένα άψυχο, σχεδόν πεζό αντικείμενο και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία που δεν πρόκειται να δούμε το Crystal Center Display στο επόμενο mainstream αυτοκίνητο των €20.000. Τουλάχιστον γνωρίζουμε πλέον ότι υπάρχει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό