16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή emoji του 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Emojis εκείνα τα μικρά πρόσωπα ή σύμβολα που χρησιμοποιούμε όταν στέλνουμε μηνύματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πλέον τόσο διαδεδομένα που αποτελούν από μόνα τους μια νέα μέθοδο επικοινωνίας, μια γλώσσα των συμβόλων θα έλεγε κανείς.

Από την ίδρυσή τους στο διαδικτυακό λεξικό το 2008, τα emoji έχουν γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένα στην διαδικτυακή επικοινωνία.

Σύμφωνα με τον Keith Broni, αρχισυντάκτη του ιστότοπου αναφοράς Emojipedia, η ολοένα και πιο συστηματική χρήση τους αποδεικνύει ότι ο εικονογραφικός λόγος είναι τόσο σημαντικός για τη γενιά Z όσο και για τις παλαιότερες γενιές.

Πράγματι, με βάση 7 δισεκατομμύρια tweets τα τελευταία 10 χρόνια, η χρήση των emoji δεν ήταν ποτέ υψηλότερη.

Μάλιστα σύμφωνα με τις αναλύσεις του Emojipedia το πρόσωπο που κλαίει από τα γέλια ήταν το πιο χρησιμοποιημένο σύμβολο πρώτα στο Χ (πρώην twitter) και μετά σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στα πιο συνηθισμένα σύμβολα που κυκλοφόρησαν φέτος, πιο δημοφιλή ήταν οι ροζ, γκρι και μπλε καρδιές, καθώς και το προσωπάκι που τρέμει.

Ο Broni πιστεύει ότι η λίστα δείχνει ότι οι άνθρωποι «συνεχίζουν να εκφράζουν θετικότητα μεταξύ των φίλων και της οικογένειάς τους». Αντιπροσωπεύει επίσης μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα από την τάση των αγνώστων να εκτοξεύουν «ρητορική μίσους και παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.

Ωστόσο, είναι εμφανές ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα emoji που κλαίνε και γελούν χρησιμοποιούνται συχνά για να κοροϊδέψουν τους άλλους και δεν είναι μόνο για να υποδείξουν την αθώα ευθυμία.

Πάντα αισιόδοξος, ο Broni προβλέπει ότι τα πιο ηλιόλουστα emojis θα κυριαρχήσουν στη λίστα και το επόμενο έτος.

«Πιστεύω ότι το emoji που κλαίει από τα γέλια θα παραμείνει στη θέση νούμερο 1 και του χρόνου. Οποιοδήποτε emoji σχετίζεται με γέλιο θα συνεχίσει να έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο» είπε.

Είναι ενδιαφέρον ότι το χαμογελαστό πρόσωπο – το αρχικό παιδί αφίσας για τη θετικότητα – έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Emojipedia.

«Η παγκόσμια δημοτικότητα των Emojis συνέχισε να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο και το 2023 δεν ήταν διαφορετικό» είπε και συμπλήρωσε «Είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να εκφραστούν καλύτερα»

Το top 10 για το 2023 είναι:

1. emoji που κλαίει από τα γέλια  😂

2. emoji που χρησιμοποιείται για υπερβολικό γέλιο🤣

3. Κόκκινη καρδιά❤️

4. Σταυρωμένα χέρια (δηλώνει ευγνωμοσύνη) 🙏

5. Δυνατό κλάμα 😭

6. Μάτια καρδιάς😍

7. Λάμψη✨

8. Φωτιά 🔥

9. Χαμογελαστό πρόσωπο με χαμογελαστά μάτια😊

10. Χαμογελαστό πρόσωπο με καρδιές🥰

Τι είναι ένα emoji και σε τι τα χρησιμοποιούμε;

Το emoji είναι ένα εικονίδιο που χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση ενός συναισθήματος, συμβόλου ή αντικειμένου και χρησιμοποιείται πιο συχνά σε μηνύματα κειμένου, εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από το Instagram και το Facebook έως τα συστήματα επαγγελματικής επικοινωνίας όπως το Slack.

Το πρώτο emoji σχεδιάστηκε το 1999, ενώ από το 2012 απέκτησαν παγκόσμια φήμη όταν το σύστημα iOS 6 της Apple επέτρεψε τη δυνατότητα αποστολής εικονιδίων σε μηνύματα κειμένου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με αναφορές, υπήρχαν 3.782 emoji στο Unicode Standard, συμπεριλαμβανομένων παραλλαγών για το φύλο και τον τόνο του δέρματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό