14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αυστραλία: Άρση του lockdown σε τρία βήματα με στόχο Co-safe οικονομία έως τον Ιούλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σχέδιο των τριών βημάτων της άρσης του lockdown στην Αυστραλία, με στόχο μία Co-safe οικονομία έως τον Ιούλιο, παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, θα «επιτρέψει στενότερη επαφή με φίλους και οικογένεια». Σε αυτή την πρώτη φάση θα επιτρέπονται: συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων και πέντε επισκέπτες στα σπίτια, επιστροφή των παιδιών σε σχολεία και παιδικές χαρές των κοινοτήτων τους, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως γκολφ, κολύμπι σε γήπεδα και κατασκηνώσεις, επαναλειτουργία καταστημάτων λιανικής, μικρών καφέ και εστιατορίων, διαπολιτειακά ταξίδια αναψυχής, μείωση των περιορισμών για κηδείες.

Το δεύτερο βήμα, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, «θα επιτρέψει συγκεντρώσεις μεγαλύτερου μεγέθους έως και 20 ατόμων, σε χώρους όπως κινηματογράφοι και γκαλερί, σε οργανωμένο κοινοτικό άθλημα,  σαλόνια ομορφιάς», κ.λπ.

Στο τρίτο βήμα προβλέπονται συγκεντρώσεις έως και 100 ατόμων, αλλά το πότε η χώρα θα περάσει σε αυτό θα εξαρτηθεί από την επιτυχία των προηγούμενων βημάτων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό