22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αυξάνεται το πτητικό επίδομα για τους χειριστές εναέριων μέσων πυρόσβεσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την αύξηση του πτητικού επιδόματος χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης, προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ) της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα.

Όπως είπε, η σχετική πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί στο υπουργικό συμβούλιο τρεις ώρες πριν από το δυστύχημα στην Κάρυστο.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων για όσα κάνουν τα πληρώματα πυροσβεστικών αεροσκαφών. Επεσήμανε ότι η αποστολή των πληρωμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτώντας γενναιότητα και αυταπάρνηση, και σημείωσε ότι αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις προχθές, με τον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε για άλλη μία φορά τα συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των Ελλήνων προς τις οικογένειες των δύο χειριστών, κάνοντας παράλληλα ονομαστική μνεία στους 19 ιπταμένους που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος από το 1977 μέχρι σήμερα.

«Τους τιμάμε και δεν τους ξεχνάμε. Ο Ιωάννης Μεθενίτης, ο Μηνάς Ατσαλάκης, ο Δημήτριος Διάνος, ο Αθανάσιος Μπεσλεμές, Στέφανος Κουρέλιας, Στέργιος Κωτούλας, Μιχαήλ Ζιώτας, Χαράλαμπος Λιάσκος, Νικόλαος Γεωργίου, Χαράλαμπος, Σκαμαγκούλης, Ιωάννης, Επιτροπάκης Στυλιανός Κελετσέκης, Κωνσταντίνος Παλαμιώτης, Ιωάννης Μυλωνάς, Ιωάννης Σκαρασάββας, Δημήτριος Στοϊλίδης, Ιωάννης Χατζούδης και βέβαια ο Χρήστος Μουλάς και ο Περικλής Στεφανίδης», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι «η πολιτεία είναι δίπλα σας, σας υποστηρίζει» και επεσήμανε πως οι ενέργειες για προμήθεια νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών κα αναβάθμιση υπαρχόντων θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό