23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυξάνεται στα 2.400 ευρώ το επίδομα γέννησης για το πρώτο παιδί – Οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης νέων οικογενειών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αύξηση θα είναι αναδρομική ώστε να καλύπτει και το 2023 και θα καταβάλεται από τον Απρίλιο 2024 σε δύο ισόποσες δόσεις

Τα μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονιών ανακοινώνουν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Το επίδομα για το πρώτο παιδί αυξάνεται από τα 2.000 σε 2.400 ευρώ, στα 2.700 για το δεύτερο παιδί, στις 3.000 για το τρίτο παιδί και πάνω από τα τέσσερα παιδιά στα 3.500 ευρώ, ανακοίνωσε η κ. Ζαχαράκη. Το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχυ.

Η καταβολή θα γίνει τον Απρίλιο σε δύο δόσεις.

«Μπορούμε να δώσουμε σε νέους γονείς 90 εκατομ. ευρώ και μιλάμε για 300.000 γονείς σε επίπεδο διετίας. Πρόκειται για μία απάντηση της κυβέρνησης στην ακρίβεια, όπως και τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Θέλω να υπογραμμίσω ότι φέτος υλοποιούνται επτά καινούρια μέτρα για τους νέους γονείς», είπε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης.

«Πρόκειται για 14 πρωτοβουλίες στήριξης της οικογένειας, 441 εκατομ. ευρώ από τον προϋπολογισμό. Εξαντλούμε τις δυνατότητες», είπε και πρόσθεσε ότι θα αυξηθεί και το επίδομα μητρότητας.

Όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης: «Έχουμε βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας και για αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε τέτοια κοινωνικά μέτρα». Πρόσθεσε δε, ότι εφέτος υπάρχουν 7 νέα μέτρα για τους νέους γονείς. Συγκεκριμένα, η αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες, η προσαύξηση του επιδόματος θέρμανσης από 3.000 σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό επίδομα, η αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα και το πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό