23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αυγέρη: «Έμεινα με την απορία για τον πολιτικό λόγο που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τώρα αρχίζουμε», ήταν η φράση με την οποία η Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, έδωσε το σύνθημα της επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά το δεύτερο μεγάλο κύμα αποχώρησης προβεβλημένων και μη στελεχών συνδυαστικά με δημιουργία μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κατά την εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης, ό,τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο στη Κουμουνδούρου «θα το κρίνει η ιστορία», σημειώνοντας με αιχμηρό τρόπο προς τους πρώην συντρόφους της ότι «αντιδημοκρατική συμπεριφορά είναι να μην σέβεσαι τη λαϊκή ετυμηγορία που επέλεξε κατά χιλιάδες έναν νέο πρόεδρο».

Γι’ αυτό και αποκρίθηκε «σαφέστατα», όταν ρωτήθηκε αν εννοεί πως θα έπρεπε να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες τους, καθώς -επικαλούμενη τη φράση που της είχε πει ένα πρώην μέλος- «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των μελών και όχι των βουλευτών».

Ακόμη η Δώρα Αυγέρη κατηγόρησε όσους εγκατέλειψαν την παράταξη για αμφισβήτηση και υπονόμευση του Στέφανου Κασσελάκη, στον οποίο έκαναν αντιπολίτευση από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, διότι «έλεγαν πώς οι ίδιοι θα ήθελαν τον νέο πρόεδρο» και «τον προσδιόριζαν με τα δικά τους γυαλιά και μάτια». Έψαξε μάλιστα στη ανακοίνωσή τους να βρει «ποιος είναι ο πολιτικός λόγος που εγκατάλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως σχολίασε έμεινε «με την απορία».

«Από πότε ο νοικοκύρης ταυτίστηκε με τη Δεξιά;»

«Εμείς είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε ωστόσο η κ. Αυγέρη, περιγράφοντας τον ως «ανοικτό, αριστερό και προοδευτικό κόμμα», το οποίο δεν το φοβίζει «ο όρος πατριωτικό». «Από πότε ο νοικοκύρης και η νοικοκυροσύνη έχουν ταυτιστεί με τη Δεξιά και η Αριστερά έχει απεμπολήσει αυτές τις έννοιες;» επεσήμανε.

Όπως άλλωστε αναρωτήθηκε εκ νέου ρητορικά «δεν πρέπει ν’ ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε αυτούς που εξαπάτησε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά και συνεχίζει να τους εξαπατά;». Εξηγώντας πως «η αγκαλιά πρέπει να ‘ναι μεγάλη, της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας».

«Αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη» κατέληξε η εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό