20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Εξιλέωση Μλαντένοβιτς και «εισιτήριο» για τα ημιτελικά []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι (31/01) και πήρε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» είδαν τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς να… εξιλεώνεται για τη χαμένη ευκαιρία απέναντι στον ΠΑΟΚ και με γκολ στο 90+4′ έστειλε την ομάδα στους «4» του θεσμού.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πήρε… εκδίκηση για τα χαμένα παιχνίδια από τους Περιστεριώτες και με το «buzzer-beater» του Σέρβου «σφράγισε» μία θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Εκεί, θα αντιμετωπίσει είτε τον ΠΑΟΚ, είτε τον Πανσερραϊκό, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει επικρατήσει με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι. Το πρώτο του γκολ με τα «πράσινα» πέτυχε ο Ρούμπεν Πέρεθ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος και απείλησε πρώτος στο 5ο λεπτό, με την κεφαλιά του Ρουμπέν Πέρεθ. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να σκοράρει σε αυτή τη φάση, όμως πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα «πράσινα» στο 35ο λεπτό.

Από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, η μπάλα «έπεσε» στα πόδια του Σαμέτ Ακαϊντίν, εκείνος την έστρωσε στον Πέρεθ και με ένα ξερό σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Η κατοχή των φιλοξενούμενων ξεπέρασε το 70% και οι στατικές φάσεις ήταν αυτές που τους έδιναν ευκαιρίες να δημιουργήσουν φάσεις προς την αντίπαλη εστία. Έτσι έγινε και στο 45ο λεπτό, με την κεφαλιά του Ακαϊντίν να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο κι έψαξε από νωρίς το γκολ ώστε να πάρει σκορ πρόκρισης. Ωστόσο, ο Μπακασέτας αστόχησε με πλασέ από πλεονεκτική θέση στο 55ο λεπτό, ενώ εν συνεχεία ο Τσέριν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα σε τετ-α-τετ στο 59′.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την… άλλη, όμως το γκολ δεν ήρθε, αφού το σουτ του Γερεμέγεφ που κατέληξε στα δίχτυα στο 61ο λεπτό ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε το 2-0 με τον Μλαντένοβιτς!

Ο Σέρβος συνεργάστηκε άψογα με τον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος τον βρήκε με μια υπέροχη μπαλιά και εκείνος… εξιλεώθηκε για τη χαμένη ευκαιρία απέναντι στον ΠΑΟΚ και με κεφαλιά «κρέμασε» τον Τσιντώτα. Το «τριφύλλι» έτσι εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά και περιμένει να… μάθει αντίπαλο!

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Σ. Ίλιτς): Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Κιβρακίδης (85′ Πομόνης), Αθανασίου, Κούντε (90′ Φριντγιόνσον), Έντερ Γκονζάλεθ (85′ Έρλινγκμαρκ), Βαλένσια, Ανγκιέλσι, Βρακάς (66′ Ρομπάιγ).

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Ακαϊντίν, Ούγκο, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Παλάσιος, Γερεμέγεφ (89′ Τζούρισιτς).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό