17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2: Το γύρισε σε 4 λεπτά και έμεινε ζωντανή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αντεπίθεση διαρκείας στο 2ο ημίχρονο και δύο γκολ σε διάστημα 4 λεπτών, η Κηφισιά που έχασε στο ημίχρονο, έκανε την ανατροπή, νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και είναι ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Σναϊντερλάν και Ματέους Σάντος τα γκολ της νίκης.

Ζωντανή στην μάχη για την σωτηρία η Κηφισιά. Η ομάδα των Βορείων Προαστείων παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, έβγαλε αντίδραση, έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 και συνεχίζει να ελπίζει. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έφτασε τους 28 βαθμούς και μπορεί να παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού, αλλά ο Βόλος και Παναιτωλικός παραμένουν σε απόσταση βολής, έχοντας ένα και δυο βαθμούς παραπάνω αντίστοιχα. Τρίτη νίκη για την ομάδα των Βορείων Προαστίων υπό τις οδηγίες του Έλληνα κόουτς.

Όσον αφορά τον Ατρόμητο που είχε το πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν πολύ κακός στο δεύτερο, έμεινε στους 34 βαθμούς και είναι στην κορυφή τω Play Out μαζί με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 20 παιχνίδια, προηγήθηκαν στο ημίχρονο και έχασαν το παιχνίδι.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Σάσα Ίλιτς έστησε τον γηπεδούχο Ατρόμητο σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Μαρκετζάνι ήταν στην εστία, με τους Τριμμάτη, Ασεβέδο, Τζαβέλλα και Αθανασίου μπροστά του. Έντερ – Κούντέ ήταν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. Βαλένσια, Καμαρά και Βρακάς αποτέλεσαν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αντζιέλσκι.

Από την πλευρά του και ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τη φιλοξενούμενη Κηφισιά με 4-2-3-1. Από τη στιγμή που ο Αναγνωστόπουλος ταλαιπωρήθηκε από ίωση ο Γιάννης Νικοπολίδης έκανε το ντεμπούτο του σε επίπεδο Superleague και υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας των Βορείων Προαστίων. Τσανάτζια και Μιλίτσεβιτς ήταν στα άκρα, ενώ ο Τσάπαν και Βαφέας ήταν στο κέντρο της άμυνας. Παρτνέρ του Σναϊντερλάν στον άξονα ήταν ο Σολόα, με τον Πάνο Πρίτσα στο «10». Μενέντες και Ματέους Σάντος ήταν στα άκρα, με τον Οζέγκοβιτς στο «9».

Ένα λάθος έφτανε για να ανοίξει το σκορ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα κακό όσον αφορά το θέαμα ημίχρονο, καθώς δεν είδαμε και τις πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε αυτή την υπεροχή να την μετουσιώσει σε φάσεις. Ουσιαστικά ένα λάθος ήταν αυτό που έκρινε το πρώτο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα στο 16′ ο Τσάπαν έκανε τραγικό λάθος προσπαθώντας να κάνει παράλληλη πάσα, ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε την μπάλά έφυγε στην κόντρα και δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα τον Νικοπολίδη για να κάνει το 1-0. Ο νεαρός τερματοφύλακας, γιος του Αντώνη Νικοπολίδη σταμάτησε στο 43′ το σουτ του Αντζιέλσκι. Όσον αφορά την Κηφισιά, στο διάστημα αυτό δεν έκανε απολύτως τίποτα, ούτε μια επικίνδυνη στιγμή μπροστά στην εστία των γηπεδούχων, με το 1-0 να μένει ως το τέλος.

Έπαιξε για τη ζωή της και δικαιούται να ελπίζει

Στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Μπράτσος ανακάτεψε την τράπουλα και προχώρησε σε αλλαγή συστήματος, καθώς μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 3-5-2. Ο Μενέντες άφησε τη θέση του στον Κλωναρίδη, ο οποίος πήρε όλη τη δεξιά πλευρά, ο Τσανάτζια ανέβηκε στο κέντρο και ο Σναϊτερλάν γύρισε σε τρίτο στόπερ. Με αυτό το σύστημα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν περισσότερες μπάλες στο κέντρο και ήταν πιο σταθεροί αμυντικά.

Στο 51′ ο Κούντε είδε τον Νικοπολίδη μακριά από την εστία του και πήγε να τον κρεμάσει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 60′ ο Σολόα δοκίμασε μακρινό σουτ αλλά ο Μαρκετζιάνι μπλόκαρε.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τα πάνω κάτω μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 64′ έκανε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Σναϊντερλάν πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας σύνθημα αντεπίθεσης. Στο 68′ ο Κλωναρίδης έβγαλε φαρμακερή σέντρα από τα δεξιά και ο Ματέους Σάντος με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Μαρκετζιάνι για το 1-2, βάζοντας την υπογραφή του στην ανατροπή.

Ο Βραζιλιάνος σκόρερ της Κηφισιάς κατά τους πανηγυρισμούς υπέστη εξάρθρωση φάλαγγας μικρού δαχτύλου αριστερού χεριού, έγινε άμεση ανάταξη από τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Τάσο Βαγγαλάτη και στη συνέχεια έγινε αναγκαστική αλλαγή. Από την πλευρά του ο Ασεβέδο χτύπησε κεφάλι με κεφάλι στη φάση του γκολ και επίσης δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς.

Η Κηφισιά διαχειρίστηκε υποδειγματικά το προβάδισμα της στα επόμενα λεπτά και έβγαλαν επικίνδυνες αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τον εξαιρετικό Τεττέι. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ στο 90+2′, όταν ο Τεττέι αφού κράτησε την μπάλα έβγαλε εξαιρετική πάσα αλλά ο Μπιφουμά με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ατρόμητος (Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Τριμμάτης (67′ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73′ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Κούντε, Γκονζάλες, Καμαρά, Βαλένσια, Βρακάς (62′ Ρομπάιγ), Αντζιέλσκι (62′ Βέργος).

Κηφισιά (Μπράτσος): Νικοπολίδης, Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίσεβιτς, Σναϊντερλάν, Σολόα, Τσανάτζια (58′ Μπιφουμά), Μενέντες (46′ Κλωναρίδης), Πρίτσας (82′ Τεττέι), Ματέους Σάντος (75′ Γκόμπελιτς), Οζέγκοβιτς (82′ Γιόβανσιτς).

MVP: O αρχηγός Σναϊντερλάν βγήκε μπροστά στα δύσκολα. Πέτυχε το γκολ που έκανε την Κηφισιά να ελπίζει. Από εκεί και πέρασε ήταν άψογος με την μπάλα στα πόδια και ειδικά στο δεύτερο μέρος ηγήθηκε της ομάδας του με την καθοδήγηση που έδινε από τα μετόπισθεν.

Στο ύψος τους: Από πλευράς Κηφισιάς ο εκ των αρχηγών Πάνος Πρίτσας έδωσε πολύτιμες λύσεις στο κέντρο σε ρόλο επιτελικού μέσου και έδωσε και την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ καλό παιχνίδι έχει κάνει και ο Μιλίτσεβιτς. Όσον αφορά τον Ατρόμητο πήγε στράφι η εμφάνιση του Αγκιμπού Καμαρά.

Αδύναμος κρίκος: Στο πρώτο μέρος ο Τζόναθαν Μενέντες ήταν… εξαφανισμένος και ο Κώστας Μπράτσος ορθώς τον αντικατέστησε στο δεύτερο μέρος και άλλαξε την ομάδα.

Γκάφα: Αναμφίβολα αυτή του Τσάπαν στο γκολ. Από το πουθενά έβγαλε… ασίστ στον Αγκιμπού Καμαρά και έβαλε την Κηφισιά με την πλάτη στο τοίχο.

Στραγάλι: Ο διαιτητής Βάτσιος δεν έκανε κάποιο αξιοσημείωτο λάθος, ενώ δεν του προέκυψε και κάποια δύσκολη φάση

Το ταμείο του Gazzetta: Η Κηφισιά στο δεύτερο μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και έφτασε στο τρίτο της «διπλό» στη σεζόν, όλα υπό τις οδηγίες του Κώστα Μπράτσου. Μπορεί να ελπίζει και θα προσπαθεί μέχρι τέλους…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό