17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ατρόμητος και δοκάρια δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με σκορ 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν στο παιχνίδι, παίρνοντας μια δύσκολη όσο και δίκαιη νίκη, χάρη στα γκολ των Στέφαν Σβαμπ (89′) και Γιάννη Κωνσταντέλια (90+3′). 

Το ματς: 

Με την έναρξη του αγώνα η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στον ΠΑΟΚ, που είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Με τις γραμμές ψηλά και τα δύο στόπερ στο ύψος της μεσαία γραμμής οι παίκτες του Λουτσέσκου πίεζαν αναζητώντας το γκολ.  

Τα… δοκάρια όμως είχαν άλλη άποψη, αφού πρώτα στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπράντον Τόμας σημάδεψε το οριζόντιο και στο 18’ ο Τάισον το αριστερό. Η πρώτη τελική προσπάθεια του Ατρόμητου καταγράφηκε στο 24ο λεπτό, με τη σέντρα-σουτ του Ρομπάιγ να καταλήγει εύκολα στα χέρια του Κοτάρσκι. 

Ο Δικέφαλος συνέχισε να είναι πιεστικός έχοντας μία ακόμα καλή στιγμή στο 37’ με τους Μουργκ και Ζίβκοβιτς να συνδυάζονται και τον Σέρβο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. 

Ο ΠΑΟΚ τελικώς ευτύχησε να σκοράρει πέντε λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Οζντόεφ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, αλλά έπειτα από τρίλεπτο έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με ακόμα μεγαλύτερη ορμή στο ματς. Μπάμπα και Ζίβκοβιτς «έκρυψαν» την μπάλα στο 56ο λεπτό, με τελικό αποδέκτη τον Τόμας, αλλά ο Ισπανός φορ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι.  

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εξαιτίας και των αλλαγών που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές. Οι παίκτες του Ατρόμητου αμύνθηκαν ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση και εκείνοι του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ είτε την κεφαλιά του Κουλιεράκη είτε το σουτ του Κωνσταντέλια.

Ο Στέφαν Σβαμπ πανηγυρίζει έχοντας μόλις ανοίξει το σκορ / Eurokinissi

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε τελικά με τη «χρυσή» αλλαγή του Ρουμάνου προπονητή, τον Στέφαν Σβαμπ. Ο Αυστριακός μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, τροφοδοτήθηκε από τον Σαμάτα και με βολίδα από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Τσιντώτα γράφοντας το 0-1 στο 89′. 

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ «κρεμώντας» με μακρινό πλασέ τον Τσιντώτα για το 0-2. 

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν είχαν την ίδια ενέργεια όπως στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν ευκαιρίες με κυριότερες την κεφαλιά του Κουλιεράκη και το σουτ του Κωνσταντέλια, χωρίς να βρουν στόχο. 

Μπάμπα, Τάισον και Ζίβκοβιτς αποτέλεσαν τους κινητήριους μοχλούς των «ασπρόμαυρων» και ο Μεϊτέ ήταν «αρχοντικός» στη μεσαία γραμμή, ενώ, από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο στόπερ Ασεβέδο.  

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ατρόμητος (Ίλιτς / 4-1-4-1): Τσιντώντας – Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου – Κούντε (68′ Φρίντζονσον) – Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (62′ Έντερ), Ρομπάιγ (77′ Κουέν), Ντιρκς (61′ Βαλέντσια) – Βέργος (77′ Αντζιέλσκι) 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ) – Ζίβκοβιτς (71′ Ντεσπόντοφ), Μουργκ (60′ Κωνσταντέλιας), Τάισον – Τόμας (60′ Σαμάτα) 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό