31.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Αταλάντα – Βιγιαρεάλ 2-3: Υποβρύχιο για τα «αστέρια», βύθισε τους Μπεργκαμάσκι στο Europa ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κάτοχος του Europa League παραδίδει τα σκήπτρα της! Το Κίτρινο Υποβρύχιο προκρίθηκε στους «16» επικρατώντας της Αταλάντα στο εξ αναβολής ματς (2-3), παρά τη συγκινητική προσπάθεια των γηπεδούχων για ανατροπή και τους έστειλε στη λίστα των υποψηφίων αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Το χιονισμένο Μπέργκαμο έδωσε παράταση στην αναμονή. Η Γιουνγκ Μπόις ήταν εξουδετερωμένη και έτσι το μεταξύ τους ματς είχε όλα τα στοιχεία ενός τελικού. Με τη διαφορά ότι η Βιγιαρεάλ βολευόταν και με την ισοπαλία. Η πρωταθλήτρια του Europa League, όμως, πήρε ολόκληρο το τρίποντο στην έδρα της Αταλάντα (2-3) κι ετοιμάζεται να αλλάξει στέκια και να παραδώσει τα σκήπτρα της, αφού συνεχίζει στους «16» του Champions League. Κι από την άλλη, οι Μπεργκαμάσκι που επέστρεψαν από το 0-3 και βάλθηκαν να ολοκληρώσουν μια αδιανόητη ανατροπή σε 20 λεπτά, αποκλείστηκαν από τον όμιλο μετά από τρία χρόνια και θα είναι στους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού στην κλήρωση των play-offs του Europa League (13/12).

Το Κίτρινο Υποβρύχιο εμφανίστηκε πιο «κυνικό» από ποτέ στο «Atleti Azzuri D’ Italia», το στοιχείο εκείνο που του έχει στοιχίσει όσο κανένα άλλο στη φετινή σεζόν. Μόλις στο 3ο λεπτό, στην πρώτη τελική της Βιγιαρεάλ στο ματς, ο εξαιρετικός Αρνό Ντανζουμά νίκησε με υπέροχο πλασέ τον Μούσο σε τετ-α-τετ κι άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 2-0 με ωραίο τελείωμα του Καπού από τη γωνία της μικρής περιοχής, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Μπεργκαμάσκι. Με δύο γκολ σε τρεις τελικές στην εστία, η Βιγιαρεάλ είχε πάρει το ασφαλές προβάδισμα που έψαχνε, αλλά δεν έμεινε εκεί. Ο Ντανζουμά «χτύπησε» ξανά με την έναρξη του β’ μέρους (51′) κι έγραψε το 0-3, καθιστώντας «mission impossible» το έργο για τους γηπεδούχους.

Ωστόσο, η «απαστράπτουσα» Αταλάντα των δύο σερί σεζόν με παρουσία στα νοκ-άουτ του Champions League, δεν θα μπορούσε να πέσει αμαχητί. Και στο υπόλοιπο του β’ μέρους έκανε τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψει από το 0-3. Αφού έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 58′, ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι βρήκε δίχτυα στο 71′ με τη βοήθεια της κόντρας και σάλπισε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Στο 80′, ο Ντουβάν Ζαπάτα μείωσε ακόμη περισσότερο την απόσταση, γράφοντας το 2-3 με ωραίο σκαφτό πλασέ προ του Ρούγι. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ακολούθησε «καταιγισμός». Η κεφαλιά του Ζαπάτα στο 85′, όμως, κατέληξε πάνω στον Ρούγι και το τρομερό σουτ του Μουριέλ ένα λεπτό αργότερα τράνταξε το δοκάρι. Όσο κι αν πλησίασε, όμως, η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν μπόρεσε να γλιτώσει ούτε την ήττα κι έτσι η Βιγιαρεάλ προκρίθηκε στα νοκ-άουτ του Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2008/09, όταν και είχε αποκλείσει στους «16» τον Παναθηναϊκό!

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (46′ Τζιμσίτι), Παλομίνο, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον (54′ Μουριέλ), Φρόιλερ, Μέλε, Πεσίνα (46΄ Μαλινόφσκι), Ίλισιτς, Ζαπάτα

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Γκόμεθ, Παρέχο, Καπού, Αλμπέρτο Μορένο, Ζεράρ Μορένο, Ντανζούμα

Βαθμολογία στον 6ο όμιλο

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 (11-8)2. Βιγιαρεάλ 10 (12-9)3. Αταλάντα 6 (12-13)4. Γιουνγκ Μπόις 5 (12-13)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό