14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ατάραχος και χαμογελαστός ο Ουίλιαμ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σκιά του μίνι σκανδάλου που κλόνισε την εικόνα του βρετανικού βασιλικού στέμματος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συνέχισε κανονικά τα καθήκοντά του παρευρισκόμενος στον εορτασμό της έναρξης του The Earthshot Prize Launchpad στο Λονδίνο.

Η πλατφόρμα, της οποίας ιδρυτής είναι ο ίδιος ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δημιουργήθηκε για να συνδέσει καινοτόμες λύσεις που θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην ομιλία του αναφέρθηκε σε μια «στιγμή ορόσημο» για τα βραβεία Earthshot. «Όταν άρχισα να σκέφτομαι για πρώτη φορά πώς θα μπορούσα να συνεισφέρω στη συλλογική παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη μας το 2018, ήξερα ότι ήθελα να κινητοποιήσω την τεράστια δύναμη των καινοτομιών, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο», είπε.

«Από επιχειρήσεις, πόλεις και κυβερνήσεις, μέχρι ακτιβιστές, επιστήμονες, οι ιδέες και η φιλοδοξία να θέσουμε τον πλανήτη μας σε έναν πιο υγιή δρόμο υπάρχουν ήδη» τόνισε.

«Αλλά αυτό πλέον επείγει. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη δεκαετία», συνέχισε. «Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για να έχουμε πραγματικό αντίκτυπο, πρέπει να επικεντρωθούμε στην υποστήριξη και την ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων λύσεων».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην εκδήλωση απονομής βραβείων Earthshot Prize / Reuters

Αυτή είναι η δεύτερη επίσημη έξοδος του πρίγκιπα Ουίλιαμ τις τελευταίες ημέρες. Την Παρασκευή, παρευρέθηκε στο The Kia Oval Cricket Ground στο νότιο Λονδίνο για να μάθει πώς η Notpla, μια startup εταιρεία που κέρδισε το βραβείο Build a Waste-Free World το 2020, κατασκευάζει τις συσκευασίες τροφίμων της με βάση τα φύκια και τις μοιράζει σε πάνω από 50 αθλητικούς χώρους και χώρους εκδηλώσεων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα ηγούνται πλέον των δημόσιων καθηκόντων όλης της βασιλικής οικογένειας καθώς ο βασιλιάς Κάρολος έχει αποσυρθεί λόγω της θεραπείας που λαμβάνει για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώσθηκε πρόσφατα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό