18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αστρονομική τιμή για το καπέλο του Ναπολέοντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα χαρακτηριστικά καπέλα της συλλογής του Ναπολέοντα Βοναπάρτη όταν κυβερνούσε τη Γαλλία τον 19ο αιώνα πουλήθηκε προς 1,9 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία που έλαβε χώρα στο Παρίσι .

Το μαύρο καπέλο από τσόχα φέρει δυο γωνίες και η αρχική του τιμή είχε εκτιμηθεί μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώΣύμφωνα με τους ιστορικούς, το καπέλο ήταν το σήμα κατατεθέν του αυτοκράτορα το οποίο φορούσε στις μάχες. Φορώντας το στο πλάι τον έκανε αναγνωρίσιμο στη μάχη. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το εν λόγω καπέλο είχε χρησιμοποιηθεί την εποχή που ο Ναπολέοντας ζούσε εξόριστος στο νησί Έλβα πριν επανακτήσει την εξουσία.

Επιπλέον, μαζί με το καπέλο δημοπρατήθηκαν κι ‘άλλα αντικείμενα όπως ένα ασημένιο πιάτο που λεηλατήθηκε από την άμαξα του Ναπολέοντα μετά την ήττα του το 1815 στο Βατερλώ και ένα ξύλινο νεσεσέρ που περιείχε ξυράφια, μία ασημένια οδοντόβουρτσα, ένα ψαλίδι και άλλα.

Το συλλεκτικό αντικείμενο, που θεωρείται από πολλούς το «άγιο δισκοπότηρο του Ναπολέοντα προέρχεται από τη συλλογή «Jean Louis Noisiez», και βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Osenat, στο Παρίσι. Ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης διατήρησε την ανωνυμία του. Ο Γάλλος αυτοκράτορας διέθετε περίπου 120 δίκερα καπέλα, όλα τα χρόνια που διοίκησε τη Γαλλία, ωστόσο, μόνο 20 πιστεύεται ότι υπάρχουν ακόμη – τα περισσότερα σε ιδιωτικές συλλογές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό