16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αστάθεια το Σάββατο, «αίθρια» Κυριακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, στα βόρεια ηπειρωτικά και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα μέχρι το πρωί στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται άστατος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες κυρίως το μεσημέρι, αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες βροχές κατά τόπους. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ σε όλη τη χώρα.Τοπικά περιορισμένη θα είναι και η ορατότητα κυρίως στα δυτικά το βράδυ ενώ και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι κατά τόπους αυξημένες και ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς και τοπικά θα αγγίξει και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κατά τόπους το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες μέχρι το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Την Κυριακή, ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο αυξημένες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι και η ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ ενώ και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι κατά τόπους αυξημένες και ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι ενώ στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νότιων διευθύνσεων.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς και τοπικά στη νησιωτική χώρα θα αγγίξει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό