23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Και εισαγγελική έρευνα , μετά την παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκλήθηκε σήμερα για τη διαρροή των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails) κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ενδεχομένως έχουν διαπραχθεί και από ποια πρόσωπα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα ,όπως παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Εσωτερικός έλεγχος και στο ΥΠΕΣ

«Η ίδια έχει δώσει τις απαντήσεις της για το πού βρήκε τα email αυτά, αυτό είναι το ζητούμενο» είπε στο ERTNews, υπενθυμίζοντας ότι από χθες 4/3 έχει ξεκινήσει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα μαζικά email σε απόδημους Έλληνες

«Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών, email και τηλέφωνα, το λέει ρητά η νομοθεσία» διευκρίνισε η υπουργός λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό