21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αρ. Πελώνη: Ενισχύεται δραστικά το ΕΣΥ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Καθώς συνεχίζεται η αντεπίθεση στον ιό, η κυβέρνηση ενισχύει δραστικά το Ε.Σ.Υ. που δέχεται, και θα συνεχίσει να δέχεται για το επόμενο διάστημα, ισχυρή πίεση. Έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και διευρύνουμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Ιδιωτικές κλινικές έχουν τεθεί, με οικειοθελή απόφαση των ιδιοκτητών τους στη διάθεση του ΕΣΥ και η συνεργασία εξελίσσεται αρμονικά» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη, η πίεση στο ΕΣΥ εντείνεται και η κούραση όλων αυξάνεται. «Σε αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση απαντά συνεχίζοντας την ενίσχυση του ΕΣΥ και επιδεικνύοντας την αναγκαία ευελιξία ως προς τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή στοχευμένες προσαρμογές στα μέτρα που λαμβάνουν υπόψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας, αλλά και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει κι ο καιρός βελτιώνεται. Αφορούν πρωτίστως τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας καθώς και βαλβίδες εκτόνωσης για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε σπίτια και σε κλειστούς χώρους, είπε.

Στόχος είναι να υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα, μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, αποσυμφόρηση του Συστήματος Υγείας και σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό